Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Dve kitajski avtomobilski znamki tudi za slovenske kupce?

Uradno

Uradno - Dve kitajski avtomobilski znamki tudi za slovenske kupce?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.8.2022 12:53:00

Največji evropski trgovec z avtomobili, družba Emil Frey, ki ima svojo podružnico tudi v Ljubljani, je sklenil pomemben posel s kitajskim proizvajalcem Great Wall. Namreč, prevzeli bodo distribucijo in prodajo avtomobilskih znamk Ora in Wey, ki sodita pod njihovo okrilje.

Peter Pirkovič Ora in Wey

Predstavniki podjetja Great Wall, ki so pred časom odprli svoje predstavništvo v Munchnu, so že lani napovedali vstop na evropski trg, a takrat podrobnosti še niso bile javno znane. Po poročanju Automotive News se bodo prve prodajne aktivnosti, s pomočjo švicarske družbe Emil Frey, zgodile že v naslednjih mesecih, za začetek v Nemčiji. Prodaja električnega modela Ora Funky Cat (tekmec VW-ju ID.3) naj bi se začela v Nemčiji v zadnjem četrtletju tega leta, priključni hibrid Coffee 01, ki sodi pod znamko Wey, pa naj bi prav tako kupcem predstavili do konca leta. Kako se bo znamka razvijala v prihodnje, za zdaj še ni znano, saj so Kitajci z novimi partnerji še vedno v intenzivnih pogovorih. 

Predstavniki Great Walla so se za sodelovanje z družbo Emil Frey odločili predvsem zaradi dejstva, ker Švicarji kitajskemu partnerju ponujajo vstop v Evropo brez, da bi ti gradili lastno prodajno in servisno mrežo. S partnerstvom dobijo blagovne znamke Great Wall dostop do Emil Freyeve obsežne trgovske mreže, številnih storitev v zvezi s prodajnimi postopki (lizingi, zavarovanja ipd), zelo pomemben pa je vidik distribucije z rezervnimi deli za celotno Evropo. V Nemčiji Emil Frey trenutno zastopa in prodaja 28 blagovnih znamk; od Abartha do Volva, v Sloveniji je teh 12. Zatorej, ni izključeno, da se ti dve znamki čez čas ne bi pojavile tudi na naših cestah. Švicarska družba je, z ocenjenimi 13 milijardami evrov prihodkov od prodaje in z več kot pol milijona prodanih (novih in rabljenih) vozil, največji trgovec v Evropi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo 10.8.2022 16:15:52
Tisti Ora Cat je prav fajn avtič in na Kitajskem tudi cenovno ugoden. Nič se ne veselite, Cat bo zagotovo pri nas drag, kupce bodo pa novačili s kakovostjo in infotaimentom na visoki ravni in ne z nizko ceno (Švicarski managerji hočejo več deset milijonske nagrade); tako ta avto ne bo ravno neka neakončna konkurenca EU proizvajalcem. Drugače bi bilo lahko le, če bi Kitajci ubrali poslovni model Tesle...
rovokopac 10.8.2022 18:43:21
Kako bodo pa uredili servis, rezervne dele... ? Ali pa bo delovalo po sistemu kitajske noname robe. Crkne, pelješ v trgovino, dobiš novega. Drugače pa zanimive igračke. Predvsem bodo imeli pozitiven vpliv na obstoječe igralce na trgu. Predvsem streznitev pri navijanju cen. In vpliv na kupce, da se odločijo, ali bi radi nekam prišli, ali pa rabijo samo konzervo za gledanje filmov in poslušanje glasbe.
IcEmAn 11.8.2022 20:54:55
Če ne druzga, bo to najdražji kufe, kar ga lahko kupiš
© Copyright 1999-2021 Avtomanija