Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Na tisoče kazni zaradi napake

Francija

Francija - Na tisoče kazni zaradi napake
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.8.2022 19:11:00

V štiridesetih francoskih departmajih so omejitev hitrosti na glavnih cestah dvignili z 80 na 90 km/h. V eni izmed njih pa je odsek ceste, kjer so oblasti pozabile prilagoditi tamkajšnji mobilni radar.

Urša Prosenjak

Gre za provinco Gers, natančneje odsek med mestoma Solomiac in Mauvezin. Na tem odseku ceste je od 26. julija nameščen mobilni radar, umerjen na staro omejitev 80 km/h. Le nekaj dni po namestitvi radarja, 1. julija 2022, se je omejitev dvignila na 90 km/h, vendar nihče ni prilagodil radarja.

Zaradi tega je bilo veliko voznikov po krivem oglobljenih zaradi prehitre vožnje. Med 26. in 28. julijem so bili oglobljeni vsi vozniki, z zaznano hitrostjo nad 81 km/h. Med njimi je na tisoče takšnih, ki niso vozili hitreje od 90 km/h. Pristojni so takoj, ko so izvedeli za težavo, obvestili Center za avtomatiziran nadzor prometa. Kazni, zabeležene med 26., 27. in 28. julijem do 13.40, bodo prekinjene, zagotavljajo pristojni.

Lastniki vozil, ki so prejeli globo, bodo naknadno prejeli še eno obvestilo o preklicu postopka.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija