Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Bilo je nekoč...
25 let Panamericane
Leta 1989 je Ferry Porsche, sin ustanovitelja znamke, za 80. rojstni dan dobil koncept Panamericana. Ta je bil premierno predstavljen na Frankfurtskem avtomobilskem salonu.
Artur Švarc
2. junij 2014 | 2:52:11

Šlo je za nekaj, kar je daleč od ustaljene Porschejeve prakse – imel je nizko postavljena bočna stekla in stekleno streho, ki jo je bilo mogoče odstraniti. Koncept je imel podobo, ki je bila delno prevzeta od modela 959, spektakularne kolesne loke in rdečo letvico med zadnjimi lučmi po vzoru modela 928. Koncept je »zakrivil« Ulrich Bez, zdaj šef pri Aston Martinu in zanj uporabil posebno turkizno modro barvo.

Porsche je ime koncepta izbral kot navezavo na Carrero Panamericana, vztrajnostno dirko iz zgodnjih 50-ih let v Mehiki. Koncept je temeljil na Carreri 4, imel pa je karoserijo iz ogljikovih vlaken, 100 kilometrov na uro pa je usekal v šestih sekundah, končna hitrost je znašala 257 km/h.

Avto je poganjal šestvaljni bokser s 184 kW (247 KM) pri 6100 vrtljajih, navora je bilo za 228 Nm. Moč se je prenašala na vsa štiri kolesa preko petstopenjskega ročnega menjalnika.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija