Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Na Kubi najdeni avtomobilski dragulji
Španski fotograf Miguel Lorente je pred dvema letoma fotografiral na Kubi in naletel na Mercedesa 300SL Gullwing.
Artur Švarc
22. januar 2015 | 13:05:37

Avto na fotografijah je povsem uničen, nima več motorja, vrata so pokvarjena in večina notranjosti je izginila, a vseeno je avto stal na zasebnem avto pokopališču pri Havani skupaj z Abarth Zagatom, Hispano-Suizinim dirkalnikom in Chrysler Thomas Special by Ghia. Vsi avtomobili imajo veliko zbirateljsko vrednost, a ta skupinica je nepopravljiva.

»Lastnik ni vedel veliko o avtomobilih,a je vedel, da so vredni več kot katerikoli drugi na otoku, za Chryslerja je hotel pol milijona dolarjev, kar bržkone pomeni, da se jih ni hotel znebiti.«

Gullwinga so prvič našli že 2009 in to kar dva primerka, medtem ko je prvi uničen je drugi 300SL Roadster s trdo streho, ki ga je že prvič omenjal Clarkson davnega 1996. A motor ni 3-litrski vrstni šestvaljnik, pač pa nekaj v obliki V8, kar so verjetno premontirali iz Corvette.

Avto naj bi vozil še v osemdesetih, preden so ga parkirali tu in zamenjali motor, kar na kubi ni nič nenavadnega, večina še vozečih ameriških predrevolucionarnih »ladij« v Havani ima spredaj kar Ladin motor.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Ta avto ne bo dolgo ostal na Kubi Če bo potrebno, ga bodo po delih pretihotapili
22.1.2015 14:46:13
klemens
Kar je mene prejšnji mesec presenetilo na Kubi je to, da večina, če ne vse te ameriške ladje stare cca 40-50 let imajo pod pokrovom dizelski motor.
22.1.2015 15:21:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija