Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   LR Transparent Trailer
Pogled skozi prikolico
Land Rover je predstavil nadvse zanimivo rešitev, ki v primeru vleke priklopnika omogoča boljšo preglednost nazaj.
Marko Hanželič
2. september 2015 | 10:09:31

Povsem primerno so jo poimenovali Transparent Trailer, gre pa pravzaprav za kombinacijo posnetkov kamer za pomoč pri parkiranju ter dodatne brezžične kamere, ki jo namestimo na zadek priklopnika. Kombinacija videoposnetkov poskrbi za zanimiv efekt prosojnega priklopnika, kar ne samo izboljša vidljivost za njim, temveč voznika obvešča tudi o samem položaju priklopnika brez običajnih obsežnih mrtvih kotov.

Druga novost je aplikacija za pametne mobilnike Cargo Sense App, ki s pomočjo kamere v priklopniku in podloge s tipali preverja razporejenost teže tovora po tovornem prostoru. Zadevščina je še posebej zanimiva za lastnike konj ali trgovce z živino, saj se je z njo mogoče neposredno seznaniti s stanjem živali med samim prevozom. Sistema sta za zdaj še v prototipni fazi, a bosta bržkone kmalu na voljo tudi v Land Roverjevih avtomobilih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija