Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slavni Herbie prodan na dražbi
Na dražbi so prodali enega najbolj znanih pločevinastih filmskih igralcev. Za originalnega Herbieja so iztržili 86.250 dolarjev.
Marko Hanželič
28. november 2015 | 21:30:28

Newyorška dražba, ki sta jo organizirali podjetji Bonhams in Turner Classic Movies je pritegnila precej pozornosti, med najbolj atraktivnimi primerki pa je bil tudi Volkswagen Beetle iz leta 1963, ki je med drugim nastopil v filmih Herbie Rides Again in Herbie Goes to Monte Carlo. Za Herbieja bržkone velja, da je najbolj znan filmski avto vseh časov - konec koncev je edini svoje vrste, ki ima odtis svoje gume pred Grauman's Chinese Theater v Los Angelesu.

Po tem, ko se je za njim izgubila vsaka sled, so ga pred nekaj leti odkrili v nekem skladišču na Floridi. Njegova posebnost je dodaten drog krmilnega sistema, s katerim so upravljali s pomočjo skritih ročic in trakov kar z zadnje klopi. Omenjena rešitev je seveda bila potrebna za ustvarjanje filmskega vtisa, da Herbie vozi sam.

Herbie je tako uradno najdražji "hrošč", ki so ga kdajkoli prodali na dražbi, lep dobiček pa je vknjižil tudi donedavni lastnik, ki ga je pred manj kot letom dni na Ebayu kupil za 55.200 dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija