Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Stari Ferrari je boljši kot novi Ferrari
Ferrari Classiche je s prenovo 250 GT SWB Berlinette Competizione opravil velikansko delo za ohranitev bogate Ferrarijeve dediščine.
Artur Švarc
6. december 2015 | 12:55:54

Projekt prenove se je začel marca lani in je bil zelo zahteven, saj so pri podjetju morali popolnoma obnoviti motor, karoserijo, podvozje in menjalnik. Na novo je bila opremljena tudi notranjost, ki je videti kot bi avto včeraj prišel iz tovarne v Maranellu.

Celoten proces prenove je trajal kar 14 mesecev, rezultat pa je vrhunski, sploh za oči, saj je avto brezhibno pobarvan v originalno Pininfarina sivo barvo. Zanimvo, ta primerek na fotografijah ima kar pestro zgodovino. Najprej ga je kupil dirkač formule 1, Dorino Serafini, ki je za Ferrari 1950 v Monzi osvojil stopničke. Serafini avtomobila praktično ni uporabljal in ga je 1964 prodal Reneju Richardu. Richard je 250 GT kaj kmalu razbil in ga prodal belgijskemu dirkaču Lucienu Bianchiju, stricu letos umrlega dirkača formule 1, Julesa Bianchija. Stric Bianchi je avto prebarval v temno modro, notranjost pa odel v črnino. Kmalu po popravilu ga je Bianchi prodal še enemu dirkaču, Jacquesu Polletu, ki ga je prebarval na sivo. A to še ni bil konec. Avto je bil pozneje prodan na licitaciji, novi belgijski lastnik in zbiralec pa ga je prebarval v rumeno. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Dva dni so ga potemtakem samo peskali,preden so odstranili vso barvo...☺
6.12.2015 15:58:52
alfafil
Zdaj je takšen kot mora bit,čudovit.
7.12.2015 11:28:02

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija