Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
70 let od pričetka hroščeve proizvodnje
Danes mineva točno sedemdeset let, odkar je tekoče trakove tovarne v Wolfsburgu zapustil prvi VW-jev "hrošč".
Marko Hanželič
30. december 2014 | 9:08:59

VW Beetle, Käfer ali po naše hrošč vsekakor spada med tiste avtomobile, ki so najbolj zaznamovali minulo stoletje, ena bolj kontroverznih pa je tudi njegova zgodovina. Ideja o ljudskem avtomobilu se je namreč porodila človeku, ki se je v zgodovino vpisal predvsem s svojimi grozodejstvi med drugo svetovno vojno. Pa čeprav se tudi pri Volkswagnu izogibajo omembi Adolfa Hitlerja v zvezi s svojo dejavnostjo, je prav t.i. KdF-Wagen postavil temelje kasnejši priljubljenosti malega Volkswagna. Kljub "Dolfejevim" velikim naporom KdF-Wagen v praksi ni zaživel, saj so jih do konca vojne izdelali vsega 630.

Po ameriški zasedbi tovarne v Wolfsburgu so jo le-ti aprila 1945 predali Britancem, slednji pa so kljub hudim poškodbam zgradb in opreme uspeli ponovno zagnati proizvodnjo in še pred koncem leta je s tekočih trakov zapeljal prvi primerek. Pri Volkswagnu vedno poudarjajo, da so bili prav Britanci ključen dejavnik za ponovno uspešno vzpostavitev proizvodnje, ki je tudi takrat temeljila na kakovosti in za vzpostavitev mreže pooblaščenih prodajalcev v tujini.

Volkswagenwerk GmbH je v nemške roke ponovno uradno prešel oktobra 1949, slavni Beetle pa je postal globalni hit, saj so jih izdelali kar 21 milijonov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija