Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Alfasud Caimano
Čas za stare koncepte
Alfa Romeo bo iz muzeja pripeljala enega svojega najbolj nenavadnih konceptov, Caimano pa bo na ogled na bližnjem Classic Motor Showu v Bremnu.
Artur Švarc
29. januar 2016 | 11:11:40

Čudaški koncept je bil prvič pokazan 1971 v Torinu, zrisali pa so ga pri Italdesignu. Avto je v osnovi postavljen na platformo Alfasuda in ni bil mišljen za serijsko proizvodnjo, tudi zato so se pri Italdesignu dobesedno sneli z verige in ustvarili "zagozdo na kolesih". 

Koncept je ekstremno aerodinamičen, ima dvižne luči, stekleno kabino, ki se odpira naprej in varnostno kletko, skrito za stebričke. Tu je še zadnji spojler, ki ima štiri pozicije, nastavljive iz kabine. Notranjost ni tako vesoljska, vseeno pa so tu školjkasti sedeži z vgrajenimi vzglavniki, druga posebnost pa so cilindrasti merilniki. Kljub vesoljskemu videzu pa je avto poganjal le 1,2-litrski bokser s 86 konji, ki pa je moč prenašal na zadnja kolesa, kar je bilo za bokserski motor precej nenavadno.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Edino luknje v vratih ne razumem.
29.1.2016 12:41:59
Guru
A vse ostalo pa? Skozi luknjo si lahko porinil listek na cestnini, plačal parkirnino, pokazal dokumente..
29.1.2016 17:50:22
aichi
Jp, luknja je bla zato, da si sploh lahk kaj plačal
30.1.2016 20:04:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija