Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Naprodaj zadnji pravi Lamborghini
Posebna izvedba Diabla SV iz leta 1999 gre na dražbo, avto pa velja za poslednjega pravega Lamborghinija.
Artur Švarc
29. februar 2016 | 11:49:28

Zakaj prav "zadnji"? Ta primerek naj bi s tekočih trakov v Sant' Agati zapeljal 21. decembra 1999, potem pa je tovarno uradno prevzel Volkswagen. Je pa tudi zadnji Diablo SV, ki so ga izdelali in zadnji Diablo, ki je bil uvožen v Veliko Britanijo. Od takrat je avto prevozil zelo malo, dobrih 51 tisoč kilometrov.

Kot so zapisali pri Silverstone Auctions, je primerek z volanom na desni tudi edini, pobarvan v rdeče-oranžno barvo in znotraj odet v črno in sivo usnje ter alkantaro. Mehansko je avto v izvrstnem stanju, pred tremi leti so mu za dobrih 12 tisočakov obnovili nekaj delov podvozja in nekaj prask na laku. 

Za potniško kabino je nameščen mogočni 5,7-litrski V12 s 390 kW (530 KM), ki Hudiča do stotice izstreli v 4 sekundah, pomaga mu petstopenjska avtomatika, ki moč prenaša na zadnja kolesa. Notranjost ima nekaj znakov obrabe, na sredinski konzoli pa je najnovejši Alipinin radio s podporo iPodu in Bluetoothu.

Vse skupaj se bo odvijalo ta vikend v Silverstonu, vrednost avtomobila pa je ocenjena nekje na 200 tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
v10power
Volan mi deluje kot iz Lancie
29.2.2016 12:03:28

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija