Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tovarniško restavrirana Miura SV
Pri Lamborghiniju so minulo leto preživeli tudi v restavracijski delavnici, kjer so v originalno stanje povrnili slavno Miuro SV.
Marko Hanželič
11. marec 2016 | 12:38:24

Prenovljeno lepotico bodo na ogled postavili na srečanju ljubiteljev starodobnikov Amelia Island Concours d'Elegance, gre pa za unikatni predprodukcijski prototip, ki tehnično v veliki meri sloni na Miuri S, pri Lamborginiju pa so ji takrat dodali nekaj tistega, kar so kasneje uporabili pri modelu Miura SV.

Avtomobil so skrbno restavrirali tudi s pomočjo fotografij in zgodovinskih dokumentov, tako da bi se kar najbolj približali primerku, ki je poskrbel za vzdihe na ženevskem avtosalonu pred 45 leti. Čeprav bi lahko uporabili moderne tehnike, so se Italijani raje odločili za restavracijo večine sestavnih delov in generalko na prvotnem motorju. Barva zunanjosti je originalna Verde Metallizata, restavrirana Miura SV pa bo postala del kolekcije Lamborghini PoloStorico.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija