Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Najdražji Bugatti, prodan na dražbi
Spektakularni primerek Bugattija 57SC Sports Tourer iz leta 1937 je menjal lastnika za slabih deset milijonov dolarjev.
Marko Hanželič
15. marec 2016 | 18:22:02

Avkcijska hiša Bonhams je tudi letos pripravila dražbo avtomobilov na Amelia Islandu in z njo podrla številne rekorde. Navsezadnje so na njej prodali najdražjega Bugattija, ki se je kdaj pojavil na dražbah. To je Bugatti 57SC Sports Tourer s karoserijo, ki so jo ustvarili pri britanskem podjetju Vanden Plas in serijsko številko 57541.

Dotični avtomobil je nov prispel v New York in bil leto kasneje na ogled na londonskem avtomobilskem salonu. Poganja ga 3,3-litrski V8-motor s Strombergovim uplinjačem in največjo močjo 147 kW (200 KM), ki se do koles prenaša preko štiristipenjskega ročnega menjalnika, za ustavljanje pa skrbijo hidravnične bobnaste zavore.

Na prireditvi Amelia Island Concours d'Elegance je bila izklicna cena zanj šest milijonov ameriških dolarjev, cena je hitro narasla na osem milijonov, na koncu pa je ameriški zbiratelj zanj odštel natanko 9.735.000 dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija