Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tista Volga s kolesi
Predstavljen je bil leta 1970 na Motor Showu v Londonu - GAZ-24, luksuzna limuzina, se je prodajala tudi izven SZ.
Artur Švarc
21. marec 2016 | 10:20:14

GAZ-24 je začel s tekočih trakov prihajati 15. julija 1970, v tujino pa je šel služit leto dni pozneje. Še več, avto so izdelovali celo v Belgiji in ga opremljali z dizelskim motorjem, kot tak je živel vse do srede osemdesetih. Volga GAZ-24 je imel 2,4-litrski bencinski štirivaljnik in štiristopenjski samodejni menjalnik, medtem ko je dizelski motor posodil Peugeot. 1974 so pripravili različico s 5,5-litrskim V8 s 190 konji in tristopenjsko avtomatiko, avto pa je še vedno imel bobnaste zavore, iz GAZ-ove Čajke pa si je sposodil servo volan. Model je bil nared že 1966, a so ga kar štiri leta pilili z različnimi prototipi. Nadomestil je nekoliko večjega GAZ-21, imel pa je več prostora v kabini za pet ali šest potnikov.

In čeprav je Volga veljala za luksuzni avto, dodatne opreme ni bilo na voljo - kupci so imeli na voljo bobnaste zavore, radijo z električno anteno, naslonjala za roke, brisalnike s trojno hitrostjo in gumb pri nogah za pranje šipe, v motorni in prtljažni prostor pa so dodali lučko. Sovjetski taksisti so ga naravnost oboževali, saj je bil izjemno trpežen - nekateri so ob upokojitvi imeli več kot milijon prevoženih kilometrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija