Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prva kobra gre na dražbo
Ko so pri AC-ju leta 1953 splavili model Ace, so vanj vgradili dvolitrski šestvaljnik z vsega sto konji. Nato ga je (nekoliko spremenjenega) v roke dobil Carroll Shelby... Vse ostalo je zgodovina.
Marko Hanželič
2. julij 2016 | 8:06:48

Uradna oznaka avtomobila je CSX 2000, pod kladivo pa ga bo spravila avkcijska hiša RM Sotherby, ki ga trži kot "najpomembnejšega ameriškega športnika naprodaj". Glede na ogromen prispevek Carrolla Shelbyja ameriški avtomobilski industriji, se takšen slogan sploh ne sliši prepotentno. Kakorkoli že, CSX 2000, letnik 1962, je prva Cobra sploh, v lasti pa jo je imel nihče drug kot g. Shelby.

Leta 1962 je revija Road&Track zapisala, da CSX 2000 62 milj na uro doseže v 4,2 sekunde, četrt milje po 13,8 sekunde, najvišja hitrost pa je 153 milj na uro (246 km/h). Več kot impresivne številke za sicer divja šestdeseta. Prvemu primerku Cobre ceno dviguje tudi dejstvo, da je prinesel pravo revolucijo v dirkanju na severnoameriških tleh, tako da gre pričakovati napeto in čustveno razgreto dražbo z milijonskimi ponudbami. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija