Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Elvisov Bavarec v vsej svoji lepoti
Po odkritju in pričetku restavracije BMW-ja 507, ki ga je nekoč vozil sam kralj rock'n'rolla, smo zdaj priča tudi končnemu rezultatu same prenove.
Marko Hanželič
4. avgust 2016 | 18:54:29

BMW 507 so izdelali v vsega 254 primerkih, zato že tako ali tako velja za enega najbolj zaželenih BMW-jevih starodobnikov, če pa se je v njem prevažal sam Elvis, pa je njegova cena še veliko višja. Elvis Presley je bavarskega roadsterja kupil med služenjem vojaškega roka v Nemčiji, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled.

Toda raziskovanje ameriškega novinarja Jackieja Joureta je obrodilo sadove in kaj kmalu je postalo jasno, da je Presleyev 507 pred tem zmagoval na gorskohitrostnih dirkah, za volanom pa je sedel znani nemški dirkač Hans Stuck. Hkrati gre za isti primerek, ki so ga pri BMW-ju javnosti predstavili na salonu v Frankfurtu leta 1957, z njim pa so testirali tudi novinarji. 

Takrat 23-letni Presley se je prav na testni vožnji zaljubil v avto in ga kasneje dal prepeljati v ZDA. Tam ga je dal prebarvati v rdeče, saj so oboževalke na beli barvi nenehno puščale odtise svojih ustnic in vanj vgradil Chevroletov V8.

Leta 2006 je zbiratelj avtomobilov Jack Castor na podlagi Jouretovih informacij ugotovil, da ima prav on v svojem skladišču Elvisov BMW 507. Dal ga je restavrirati v originalni barvi in avto bo bržkone prava poslastica za dražitelje, če bo kdaj romal tudi na dražbo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija