Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Abraham za Volva 140
Sedemnajstega avgusta 1966 je švedski proizvajalec avtomobilov v svojo tovarno v Torslandi povabil skoraj 400 novinarjev, da bi preizkusili novinca, model 140.
Marko Hanželič
16. avgust 2016 | 5:40:21

Serija 140 je prvi Volvo, ki so ga prodali v milijonski "nakladi", med drugim pa so ga izdelovali tudi v Belgiji, Kanadi, Avstraliji in Maleziji. Glede na takratno veliost znamke in takratne prodajne številke je 1,25 milijona prodanih vozil v nekaj več kot osmih letih (med 1966 in 1974) izjemen dosežek.

Volvo serije 140 je duhovni predhodnik današnjih modelov S60 in V60, hkrati pa je postavil standarde dolgoletnega poimenovanja Volvovih avtomobilov s tremi ciframi, pri čemer prva predstavlja številko serije, druga število valjev in tretja število vrat, kar je pomenilo, da je model 142 dvovratna limuzina, 144 štirivratna limuzina, oznaka 145 pa je bila rezervirana za petvratni kombi.

Pri Volvu so se že v šestdesetih letih prejšnjega stoletja osredotočili na varnost svojih vozil in uvedli številne izboljšave, kot npr. zmečkljuve cone, ojačitve potniške kabine, zložljiv drog krmilnega mehanizma in reducirne ventile na zavornem sistemu, ki so preprečevali nehoteno blokiranje koles med zaviranjem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija