Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Trideset Lamborghinijevih karbonskih let
Trideset let nazaj je bil Lamborghini Countach Quattrovalvole prvi znanilec nove, karbonske dobe za znamko iz Sant’Agate Bolognese.
Marko Hanželič
17. september 2016 | 10:25:23

Začenši z omenjenim Countachem so karbonska vlakna od takrat dalje del Lamborghinijevega železnega repertoarja, obletnico pa so Italijani obeležili na drugem koncu sveta, v Tokiu, kjer so v galeriji Meiji pripravili dogodek z naskovom Excellence in Carbon Fiber.

Japonska postane precej bolj logična izbira za proslavitev obletnice, če upoštevamo dejstvo, da je Lamborghini sklenil partnerstvo s podjetjem Mitsubishi Rayon Company, skupaj s katerim snuje popolnoma avtomatizirano velikoserijsko proizvodnjo s karbonskimi vlakni ojačanih plastičnih mas. Lamborghini je sicer dejaven tudi na drugi strani Pacifika (gledano s perspektive dežele vzhajajočega sonca), saj je odprl raziskovalni laboratorij v ameriškem Seattlu in sklenil partnerstvo z Boeingom.

Pri Lamborghiniju napovedujejo tudi skorajšnjo izdelavo delov motorja iz karbonskih vlaken, kar bo seveda prispevalo k znižanju mase vozil in izboljšanju vzdržljivosti sestavnih delov in povečanju moči pogonskih agregatov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija