Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Toyota Corolla praznuje Abrahama
Po petih desetletjih še vedno na vrhu
Toyotin najbolj znan in po številu prodanih enot tudi daleč najuspešnejši model praznuje pol stoletja uspešne prodajne poti.
Marko Hanželič
20. september 2016 | 14:38:55

Neuničljiva Corolla je sredi šestdesetih predstavljala avto za množice, ki sta ga odlikovali prostorna notranjost in zanesljiva tehnika. Na domačem tržišču je Corolla postala "instant hit" in se že po treh letih zavihtela na vrh najbolje prodajanih avtomobilov v deželi vzhajajočega sonca.

Še leto prej, ko je letna proizvodnja v tovarni Takaoka presegla milijon enot, je Toyota Corollo pričela izvažati v ZDA, kjer je v naslednjih dveh letih prav tako dosegla milijonsko prodajo. Danes je na trgu že enajsta generacija modela, ki že od leta 1997, ko jih je bilo prodanih 22,65 milijona, velja za najbolje prodajan model na svetu. Toyota z imenom Corolla danes prodaja dva modela, prilagojena potrebam evropskega in severnoameriškega trga, a oba s kot limuzini s pogonom na sprednji kolesni par.

V primerjavi s prvo generacijo pri novem modelu praktično ni mogoče najti nobene podobnosti s prvim, kar ne bi mogli trditi za druge modele, ki so visoko na lestvici najbolje prodajanih (VW-jev "hrošč", pa Citroen 2CV ali Ford Model T so bili v času svojega obstoja bolj ali manj nespremenjeni). Pa vendarle, več kot 40 milijonov prodanih vozil ni mačji kašelj. Zato, še na mnoga leta, Corolla!

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija