Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Končno dostojen pomnik bratom Chevrolet
Velikokrat smo priča temu, da ustanovitelji velikih podjetij, ki nosijo tudi njihova imena, utonejo v pozabo brez ustreznega obeležja. To je do nedavnega veljalo tudi za Louisa Chevroleta.
Marko Hanželič
26. november 2016 | 9:51:48

Louis Chevrolet je bil rojen v Švici, in še preden pa je ustanovil istoimensko podjetje, se je izkazal predvsem kot uspešen dirkač. Po sporu s poslovnim partnerjem Williamom Durantom, ki je ustanovil znamki Buick in General Motors, so ga izločili iz podjetja, ki je nosilo njegovo ime. Kasneje se je ukvarjal z različnimi posli (sodeloval je z bratoma Gastonom in Arthurjem), a od tovarne nikoli ni dobil pravega zadoščenja. Umrl je leta 1941, sicer ne ravno reven, a vseeno razočaran nad dejstvom, da mu je Durant speljal posel življenja.

Pokopali so ga na preprostem pokopališču Holy Cross and Saint Joseph Cemetery v Indianapolisu, kjer so pokopani tudi nekateri drugi družinski člani. Petinsedemsedet let po Li+ouisovi smrti se je organizacija Indiana Racing Memorial Association odločila postaviti ustrezno obeležje na omenjenem pokopališču, s katero so želeli opozoriti na pomembno vlogo, ki so jo Louis Chevrolet in njegova brata imeli pri razvoju avtomobilske industrije na ameriških tleh. Petnajst tisoč dolarjev za spomenik, ki hkrati obeležuje žalostno usodo družine Chevrolet, so prispevali pri Chevrolet Motorsportu in pri lokalnih Chevroletovih prodajalcih vozil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
BOŠTJAN
Zdaj ne vem, bodo postavili spomenik ali so ga že. Ker tale slika je računalniško obdelana.
27.11.2016 13:19:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija