Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Je bil Golf Country prvi pravi križanec?
Najprej so ga predstavili kot študijo z imenom Golf Montana, a so se kasneje odločili za Country. Pravzaprav ga sploh niso nameravali proizvajati, a so naročila od predstavitve dalje kar deževala.
Marko Hanželič
29. december 2016 | 9:57:43

V Wolfsburgu so se odločili prisluhniti glasu ljudstva in maja 1990 se je pričela serijska proizvodnja, ki so jo prevzeli pri podjetju Steyr-Daimler-Puch (današnja Magna Steyr) v avstrijskem Gradcu. Pravzaprav je šlo v osnovi za Golfa CL syncro druge generacije s petimi vrati, ki so ga skupaj z 1,8-litrskim motorjem moči 72 kW (98 KM) pripeljali v našo soseščino in ga tam dodelali v Golfa Country.

V primerjavi z običajnim Golfom je bil Country za dodatnih 63 milimetrov oddaljen od tal, k čemur je pripomogla sama višja postavitev karoserije. V Gradcu so dodali zaščito za motor in odbijače, rezervno kolo pa v offroaderskem duhu namestili na zadek vozila. V času serijske proizvodnje, ki je trajala vsega dobro leto, so pripravili tudi dve posebni seriji, in sicer Countryja Allround, pri katerem so stavili predvsem na funkcionalnost (beri: manj serijske opreme, enotna zelena barva in zato nižja cena), bolj zahtevnim pa je bil namenjen Country Chrom-Edition, ki je med drugim premogel usnjene sedeže, električno sončno streho in nekaj kroma na zunanjih pritiklinah. Ta prestižna različica je bila tudi precej draga, saj je bilo zanjo takrat potrebno odšteti 52.200 mark. Skupno so izdelali 7.735 Golfov Country, s čimer se je le-ta zapisal med manj uspešne spin-off Golfove modele.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
byrkus
Glede na vprašanje iz naslova - jaz bi moj glas namenil mešancu z imenom Matra Rancho iz leta 1977... Vozilo za prosti čas z izgledom terenskega vozila, postavljeno na osnovi Simce 1100. Škoda da je imel samo prednji pogon, drugače bi bil desetletje pred časom.
29.12.2016 13:32:29
speedy
Rusi bi stavili na GAZ-24-95, ki so ga priredili za Brežnjeva. Sicer je bila limuzina, a je imela večjo oddaljenost od tal in štirikolesni pogon. In res je, da so jih izdelali vsega pet.
29.12.2016 14:21:19
911carrera
Odličen. Imel pred parimi leti zelenega Allround 1.8 (92 KM) in mi je še danes žal, da sem ga prodal. Odličen za v sneg, kvalitetno narejen, atraktiven, zmanjkala je (zame) edino oprema. Tale Chrom-Edition bi zagotovo ostal še naprej v moji lasti, če bi uspel dobiti dobro ohranjenega.
29.12.2016 17:21:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija