Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Seat 600
Restavracija za 60. rojstni dan
Podobno kot Zastava v takratni Jugoslaviji je tudi Seat v času Francove vladavine narod na kolesa postavil z licenčno kopijo Fiata 600.
Marko Hanželič
16. maj 2017 | 8:53:20

Španci so jih izdelali 800.000, povpraševanje pa je (podobno kot v Jugoslaviji) vedno presegalo ponudbo, pa čeprav so že po dveh letih obstoja tovarne pošesterili število izdelanih avtomobilov.

Šestdeseti rojstni dan Seata 600 so v Martorellu obeležili z restavriranjem brezstrešne različice, ki je na drugo mladost čakala dolgih petindvajset let. Za prenovo so porabili 1.500 ur dela, pri projektu pa je sodelovalo 30 ljudi.

Najpomembnejši »podvig« na poti do uspeha je bilo uspešno iskanje skoraj 1.000 originalnih delov, za barvanje zunanjosti so porabili 15 litrov modre barve, za notranjost so porabili petdeset metrov tkanine, gledano v celoti pa je avtomobil celo boljši od originala, pravi Angel Lahoz, ki je nadzoroval potek restavracije. 

Pri Seatu so avtomobil predstavili na salonu v Barceloni, ki je odprt še do 21. maja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija