Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Austin-Healey za Austina Powersa
Pozlata ni nič novega pri avtomobilih, a bolj kot od Austin-Healeya bi jo pričakovali pri Bentleyu ali Rollsu.
Marko Hanželič
9. november 2017 | 7:20:39

V zlatnino odetega Austin-Healeya so javnosti prvič pokazali na Earls Court Motor Showu v Londonu pred 59 leti, že takrat pa je poskrbel za zanimanje javnosti. To je tudi edini takšen primerek, izdelali so ga kot publicity stunt, ob beli barvi zunanjosti pa je tako rekoč vse ostalo pozlačeno s 24-karatnim zlatom. 

Trakrat je pozlačeni Austin Healey 100-Six veljal približno štirikratnik cene običajnega modela, lastnika pa je dobil z žrebanjem v časniku Daily Express. Skozi leta je zamenjal številne lastnike, dokler ga v roke nista dobila Bruce in Inan Phillips iz podjetja Healey Surgeons, ki sta ga restavrirala leta 1983. Pred petimi leti so ga restavrirali še enkrat, torkat v ameriškem Teksasu, zdaj pa se zlati Austin podaja na dražbo v New York. Zanj nameravajo iztržiti vsaj 350.000 ameriških dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija