Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Del Citroenove zgodovine na dražbo
Citroen Conservatory, ki domuje v mestecu Aulnay-sous-Bois, ima v svoji zbirki čez 700 avtomobilov, zaradi selitve zbirke v Sochaux pa bodo prodali 65 primerkov, ki so z zgodovinskega stališča manj pomembni, a kljub vsemu zelo atraktivni.
Marko Hanželič
27. november 2017 | 10:24:16

Pri Citroenu nameravajo s prodajo omenjenih avtomobilov pridobiti dodatna sredstva za nakup nekaterih redkih primerkov, s katerimi želijo izpopolniti razstavo, ki bo na ogled ob stoletnici znamke. 

Pri avtomobilih, ki jih bodo prodali 10. decembra, gre povečini za modele, ki jih ima tovarna v lasti več enakih, a so med njimi tudi zelo zanimivi koncepti, na drugi strani pa mnogim manjka identifikacijska številka, tako da jih je nemogoče registrirati za na cesto.

Ob samih avtomobilih bodo pri Citroenu na dražbo dali tudi oglaševalski material, uradna oblačila, fotografije, modelčke, motorje in sestavne dele. 

Med zanimivejšimi primerki, ki bodo bržkone šli za med, so Type C iz leta 1919, prototip Traction Avanta 11B, Ogierjev dirkalnik na osnovi modela C2 in koncept Tubik iz leta 2010.

Celotno zbirko, ki gre na dražbo, si lahko ogledate tukaj. Izklicna cena avtomobilov se giblje med 1.000 in 20.000 evri, med zanimivejšimi primerki pa so tudi predvojna vozila in lepo število Sbarrovih prototipov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija