Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Prodaje
Prodaja prastarih Fordov
Največji neuradno Fordov muzej na svetu, Den Hartogh, se bo znebil svoje izjemne zbirke.
Artur Švarc
12. april 2018 | 10:19:57

Muzej Den Hartogh, ki se nahaja v Hillegomu na obrobju Amsterdama, ima več kot 200 Fordovih in Lincolnovih vozil, pa tudi več kot 50 motociklov. Čisto vsi primerki gredo na dražbo, ki se bo odvijala 23. junija pod kladivom Bonhamsa. Avtomobili se bodo prodajali brez najnižje cene, kar pomeni, da jih lahko, če bo sreča mila, kupite tudi za en evro. Kot rečeno, Den Hartogh naj bi imel največjo zbirko Fordovih vozil na svetu.

Vključuje vse, od modela A letnik 1903 do snowmobilov za kanadsko policijo. Kupci bodo lahko kupili tudi avto za prevoz denarja, policijski avto ali gasilski tovornjak, vsi 1929, pa tudi avto, iz katerega so prodajali pokovko in sladoled.

Fordov muzej je ustanovil Nizozemec Piet den Hartogh, ki se  je navdušul nad Fordi 1956, ko si je kupil prvi primerek z modrim ovalom na nosu. Den Hartogh je želel imeti v lasti primerek vsakega Fordovega modela in zbirka je rasla, 1990 pa je njegova žena avtomobile pokazala javnosti. Zdaj je po 28 letih vsega konec in zbirka se razprodaja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija