Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Wartburg New Line
Tuning kot je nekoč bil
Vzemite to kot blast from the past – takole je Wartburg 1990 oglaševal športno obliko Wartburga.
Artur Švarc
27. april 2018 | 19:41:14

Piše se leto 1990 in berlinski zid je padel, po združitvi Nemčij pa se je vzhodna zweitakt avtomobilska industrija znašla pred nerešljivim problemom zastarelosti in nekonkurenčnosti. Wartburg je skupaj z Irmscherjem iz Stuttgarta poskušal vdahniti nekaj svežine v ropotajočo DDR škatlo in nastal je New Line. Na avto so nataknili črne plastične odbijače z rdečo črto, boki pa so bili obarvani v črno barvo spodaj, ki je logično nadaljevala polna plastična odbijača. Na zadek so nataknili velikanski okvir, ki je služil kot spojler, avto so obuli v lita platišča z gumami 185/60 HR 14, karoserijo pa za 25 milimetrov približali tlom.

V notranjosti je bilo novo »avtobusarsko« oblazinjenje, Recarovi športni sedeži in športni volan s štirimi prečkami. Avto je poganjal 1,3-litrski štirivaljnik s 64 KM Volkswagnovega porekla, New Line pa je dobil tudi katalizator. Kljub smelim idejam so izdelali le dva primerka New Line, preden se je tovarna v Eisenachu pridružila Oplu in začela s proizvodnjo prve generacije Vectre.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac
Kakšne stroj! Samo motor bi moral biti original Wartburgov zwei tahtar, ne pa nek zanič WV-jev. Pred leti se je govorilo, da Opel namerava obuditi znamko Wartburg. Potem je pa bilo vse tiho.
28.4.2018 14:06:54
klemens
Irmscher je pimpal ople in vedno zelo okusno. Wartburg limuzina najbolja mašina, četri metre ima...pesem od Atheist rap, vedno se nasmejem.
28.4.2018 15:26:13

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija