Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Ferrari
Rekordno srečanje ob 50-letnici Dina
Več kot 150 primerkov Ferrarija Dino s 300 udeleženci se je zbralo ob 50. obletnici tega kultnega Ferrarijevega modela.
Artur Švarc
4. julij 2018 | 7:35:28

Prisotni iz vsega sveta so v Ferrarijevem muzeju v Maranellu obeležili 50 let prvega izdelanega Dina. Dino je še vedno eden najbolj priljubljenih Ferrarijevih modelov, čeprav za njegovim imenom stoji tragična zgodba Enzovega sina.

Dino je bil narejen kot nizkocenovni in dostopen športnik s pedigrejem Ferrarija in to podznamko je Enzo Ferrari posvetil svojemu sinu. Dino Ferrari je umrl 30. junija 1956 v bolnišnici v Modeni, potem ko je celo življenje trpel za mišično distrofijo. Star je bil le 24 let.

Šestvaljnik, ki poganja Dinove modele je del dediščine nesrečnega Enzovega sina in Dinov lastni izdelek, prvi prototip pa je luč sveta ugledal 1967 na avtosalonu v Torinu. In ker je bila lani 70-obletnica Ferrarija, so za Dina izbrali letošnje leto, ki obeležuje prvi serijski primerek, ki je na cesto zapeljal marca 1968.

Avtomobili so se zbrali pred muzejem v Maranellu in se potem podali na testno stezo v Fiorano.  Sledil je še ogled Ferrarijeve tovarne in parada skozi slavni vhod na Via Abetone Inferiore. Alfredo Dino Ferrari bi bil na svojo dediščino vsekakor ponosen.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija