Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
120 let od prvega avtomobilskega oglasa
Eden od pionirjev avtomobilske industrije je 30.julija 1898 objavil prvi avtomobilski oglas v časopisu. Cena za vozilo? Tisoč ameriških dolarjev.
Peter Pirkovič
1. avgust 2018 | 9:01:38

Oglas se je tega dne pojavil v časopisu Scientific American, naročnik zanj pa je bil Alexander Winton, ki se je samo leto prej ustanovil podjetje Winton Motor Carriage, kjer so proizvajali njegovo vozilo. Šlo je za nekakšno motorizirano kočijo z litrskim 10-konjskim motorjem, katere najvišja hitrost je bila okrog 55 km/h. Da bi bila vzdržljivost tega vozila na primernem nivoju, je ustanovitelj takrat kot dokaz kupcem opravil 1300 km dolgov vožnjo od Clevelanda do New Yorka. Oglaševanje tega vozila je takrat pripomoglo, da je v nekaj prihodnjih letih prodal 22 primerkov tega vozila. Winton je svoja vozila proizvajal vse do leta 1924.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija