Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Škodin starodavni lepotec
V svojih začetkih so Škodini avtomobili še slišali na ime svojih ustanoviteljev, Laurina in Klementa. Po dvoletni restavraciji so strokovnjaki popolnoma obnovili model BSC, ki so ga izdelali leta 1908.
Artur Švarc
13. november 2018 | 8:22:00

Vsega skupaj so izdelali 12 primerkov, Laurin & Klement pa je model BSC, ki je bila neke vrste RS-različica modela BS, saj je zmogel 12 KM (BS le 10 KM), ponujal kot šasijo in kot kompleten avtomobil z nadgradnjo.

Restavrirani BSC je edini preživeli od ducata izdelanih, pri restavraciji pa so uspeli ohraniti veliko večino originalnih sestavnih delov avtomobila in 1,4-litrskega vodno hlajenega motorja. Restavrirani eksemplar bo na ogled v Škodinem muzeju v Mladi Boleslavi, zanimivo pa je, da so v Škodinem oddelku za restavriranje vozil pred časom že obnovili športnika z oznako 996 Supersport.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija