Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prvi Fordov super kombi je imel 400-konjski V8 motor
Ko avtomobilski inženirji dobijo proste roke, na dan privrejo najbolj nore ideje. Da bi na najboljši možni način pomagali pri promociji prve generacije Fordovega dostavnika, so Fordovci na pomoč poklicali dirkaške mojstre, ki iz Transita sestavili pravo raketo.
Artur Švarc
8. februar 2019 | 11:13:00

Pod razvoj nenavadnega projekta Ford Supervan številka 1 so se leta 1971 podpisali pri podjetju Teryy Drury Racing, ki so klasičnega Ford Transita prve generacije prelevili v super hitri stroj. Da je bilo temu tako, so za pogon vgradili petlitrski 400-konjski V8 motor iz Forda GT, ki je bil zaslužen, da je avto dosegal visoko hitrost preko 240 km/h. Poleg motorja so mu morali nekoliko razširiti koloteke in mu natakniti dirkaške gume, medtem ko je na zunanji podobi dobil nekaj aerodinamičnih nadgradenj. A tu se zgodba s predelavami kombijev ne konča. Leta 1984 sledi nov projekt Supervan2, desetletje kasneje pa še Supervan3.

Več v pripetem videoposnetku.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija