Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Bentley S2 Continental Flying Spur
Šestdeset let za britanskega aristokrata
Bentley S2 Continental Flying Spur letos praznuje šestdeseti rojstni dan, kar želijo pri britanski znamki ustrezno proslaviti.
Artur Švarc
30. marec 2019 | 7:28:00

Ko so ga leta 1959 predstavili javnosti, je bil Flying Spur eden najbolj prestižnih in hkrati inovativnih limuzin na svetu. Izdelovali so ga, kot se za aristokratskega predstavnika tudi spodobi, ročno pri Mullinerju, namesto starega šetvaljnika pa so vanj vgrajevali 6,2-litrski V8. Le-ta je v močno spremenjeni različici še danes na voljo v modelu Mulsanne.

Že pred šestdesetimi leti je S2 Flying Spur voznika in potnike razvajal s hidravličnim volanom, električno nastavitvijo vzmetenja in samodejnim menjalnikom. V8 je prav tako močno izboljšal delovanje klimatske naprave, ki je bila v letu 1959 seveda na ravni znanstvene fantastike. Poleg tega so pri Bentleyu zanj pripravili električno pomična okna in sistem za odroševanje stekel, skupno pa so med letoma 1959 in 1962 izdelali 1.900 primerkov. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija