Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Pangolina 444 GT
Tavariš Kountašev
Ker avtomobilskih novosti in napredka z zahoda tudi za železno zaveso niso mogli skriti, so sovjetski inženirji uporabljali svojo domišljijo v okviru zmožnosti sovjetske avtomobilske industrije.
Artur Švarc
17. julij 2019 | 7:00:00

Leta 1980 je inženir Aleksander Kuljgin, ki je Rdeči armadi pred tem že dal nekaj rešitev, na svojo roko zrisal in sestavil Pangolino. Avto je požel ogromno zanimanja in sodeloval na večih dirkah in celo na mednarodni razstavi EXPO 85 v Plovdivu v Bolgariji. Narejena sta bila dva primerka in kasneje tudi rahlo predelana. Vseeno pa je original z integrirano streho z vrati, ki se je odpirala navzgor, ostal zelo impresivna pogruntavščina. Sploh, ker je imel namesto vzvratnih ogledal nad voznikovo glavo vzvratno postavljen periskop. Z dvigom armaturke se je razkril tudi motor, ki je bil postavljen spredaj. Pravzaprav je bila Pangolina postavljena na platformo legendarne Lade 2101 skupaj z njenim motorjem in ostalo kramo.

Na to je bila poveznjena zunanjost iz fiberglasa, oblikovni navdih pa je, sploh na sprednjem delu Kuljgin nesporno dobil pri Lamborghinijevem Countachu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Ajoj...
17.7.2019 14:35:25

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija