Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Na današnji dan
Druga smrt pri Allman Brothers
Pred dnevi smo imeli obletnico smrti Duanea Allmana, neverjetno pa je smrt leto dni pozneje vzela še enega člana skupine.
Artur Švarc
11. november 2019 | 7:06:00

Berry Oakley, 24-letni basist Allman Brothers, je umrl na današnji dan leta 1972 v motoristični nesreči. Povezava z leto dni prej preminulim kitaristom in ustanoviteljem Duaneom Allmanom je toliko bolj strašljiva, saj je tudi Oakley umrl na isti cesti v Macono v Georgiji kot leto dni prej Allman, le tri križišča naprej. Oakley je vozil po ulici in v križišču ostro zavil desno, pri čemer ga je zaneslo na nasprotni vozni pas v avtobus. Najprej je zadel v sprednji in nato še zadnji del, pri čemer ga je vrglo z motocikla in je tako kot Allman priletel na glavo.

Berry Oakley je sam vstal s tal in odklonil zdravniško pomoč, prijatelj je prišel ponj in ga odpeljal domov. Tri ure pozneje so ga prepeljali v bolnišnico v kritičnem stanju zaradi otekline na možganih, ki jo je povzročila počena lobanja. Zdravniki so pozneje povedali, da ga ne bi mogli rešiti niti, če bi ga z mesta nesreče odpeljali naravnost v bolnišnico. Tako kot DUane Allman je bil tudi Berry Oakley star 24 let, ko je doživel nesrečo. Za sabo je pustil hčerko in nosečo ženo, ki je pet mesecev po smrti rodila sina. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija