Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Na današnji dan
Rock me Amadeus
22 let mineva od nesreče največjega avstrijskega glasbenika, ki je v tragični prometni nesreči v ne povsem pojasnjenih okoliščinah umrl na Dominikanski republiki.
Artur Švarc
6. februar 2020 | 7:01:00

Johann Holzel se je rodil 19. februarja 1957 na Dunaju in že od rane mladosti pokazal, da se bo njegovo življenje vrtelo okoli glasbe. Pri 20 letih je po nekončanem prvem letniku glasbene akademije šel v pop vode in 1980 v okviru takratne skupine Drahdiwaberl spisal prvo uspešnico Ganz Wien. 1981 je stopil na samostojno pot, zaslovel s skladbo Rock me Amadeus in prodal 60 milijonov plošč, kar ga še danes uvršča na vrh avstrijskih glasbenikov. Njegov absolutni posluh in genij so kalile težave z drogami, čustvena nestabilnost in depresije.

Če še do zdaj niste uganili imena, ki si ga je izbral po nemškem smučarskem skakalcu Falku Weisspflogu – prvi beli raper, prva nemško govoreča pop zvezda, ki je uspela v ZDA in še bi lahko naštevali. Falco. Vse ostalo je zgodovina.

In zdaj k nesreči – Falco se je ob koncu devetdesetih pred samim sabo zatekel na Dominikansko republiko, kjer je načrtoval svoj comeback. S svojim Mitsubishijem Pajerom je nenadoma, potem ko je nekaj časa sedel v prižganem avtomobilu, sunkovito vzvratno zapeljal z dvorišča pred gostilno v bližini Puerto Plate naravnost na glavno cesto in pred avtobus. Falco je bil na mestu mrtev. Še danes ni povsem jasno, ali je šlo za nesrečo, ali pa je avstrijski glasbeni genij storil samomor.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija