Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Bugatti Galibier - avto, ki ga ni bilo
Bugatti Galibier - avto, ki ga ni bilo
Leta 2009 je Bugatti napovedal revolucionarni štirivratni model kot naslednika Veyrona, toda načrt se nikoli ni uresničil.
Urša Prosenjak
25. februar 2020 | 6:47:00

Ko gledamo nazaj, se je zdel Bugattijev načrt, da bi Veyronu sledila produktna verzija Galibiera, obsojen na propad že ob predstavitvi leta 2009. Dve leti kasneje so se pojavile govorice, da bo štirivratni Bugatti znatno drugačen od predstavljenega koncepta, na koncu pa se nepojasnjeno sploh ni realiziral. Desetletje pozneje so razkrili razlog.

Po poročanju Hagertyja se je med napovedjo leta 2009 in dokončno ukinitvijo projekta v maju 2012 dizajn modela drastično spremenil. Galibier naj bi meril 152,4 mm več v višino in 1524 mm več v dolžino kot konceptna različica. Tudi sledov o ikoničnem Type 57 Atlantic ni bilo več.

Achim Anscheidt, Bugattijev glavni stilist, je o produktni različici dejal, da je s strani izgledala kot jazbečar, od zadaj pa kot klobuk melona, kar je bilo znatno odstopanje od prvotne zasnove športno-elegantnega avtomobila. Odgovornim pri Volkswagnu to ni bilo všeč.

V strahu, da bo Volkswagen projekt ukinil, je nekdanji vodja oblikovanja skupine Volkswagen Walter da Silva poleti 2011 podprl Anscheidta in njegovo ekipo pri razvoju neposrednega naslednika Veyrona. Po ukinitvi projekta Galibier so tako nadaljevali z razvojem Chirona.

Desetletje pozneje Galibier še vedno ostaja le kot koncept in zamisel. Še vedno pa obstaja možnost, da bo nekoč doživel tudi produktno različico, nemara celo z električnim pogonom in s štirimi vrati.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija