Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Na današnji dan
120 let smrti Gottlieba Daimlerja
Na današnji dan pred 120 leti je v Stuttgartu umrl izumitelj avtomobilskega bencinskega motorja, Gottlieb Daimler.
Artur Švarc
6. marec 2020 | 7:11:00

Daimler se je rodil 17. marca 1834 v Schorndorfu v kraljevini Wurttemberg. Že v osnovni šoli se je navdušil nad tehniko in po končani srednji šoli 1848 je postal puškar, pri 18 letih, 1852 pa s eje odločil da bo študiral mehansko inženirstvo v Stuttgartu. Pri 22-ih letih je postal vodja pri proizvajalcu lokomotiv Rolle in Schwilque.

A Daimlerja je gnalo naprej in se je spet posvetil študiju na politehničnem inštitutu v Stuttgartu in postal strokovnjak za lokomotive, bil pa je tudi mnenja, da se para ne bo obdržala za pogon. Takrat je zasnoval prve majhne motorje za lahko industrijsko rabo.

Daimler je svoje prve motorje izdelal kar v zastekljenem letnem vrtu pri sebi doma.

Od 1861 do 1863 je delal v Angliji za tamkajšnje najbolj napredne inženirske firme in se dodobra spoznal z orodji.

Po vrnitvi iz Anglije je delal za Daniela Strauba in razvijal orodja in turbine. 1863 se je pridružil Reutlingenom, tam pa je spoznal 15-letno siroto, Wilhelma Maybacha, ki se je udinjal za vajenca. Kot vodja je podjetje obrnil v dobiček, 1869 pa se je preselil k Maschinenbau Gesellscahft v Karslruhe. Ko sta 1872 Otto in Cie ustanovila motorno podjetje Deutz, je uprava izbrala Daimlerja za vodjo obrata in z njim preskočila celo Otta.

Daimler je v podjetje pripeljal tudi talentiranega Maybacha za glavnega inženirja. Daimler je sicer izboljšal delovanje tovarne, ni pa uspel rešiti koncepta Ottovega dizajna motorja z notranjim izgorevanjem in svojih pogledov na atmosferske motorje pred parnimi stroji, zato se je skupaj z Maybachom poslovil in ustanovil svojo delavnico, ki jo je financiral z delnicami in dobičkom pri Deutzu.

Reitwagen je bil prvi bencinski motocikel in začetek Daimlerjeve zgodbe.

1872 pri 38 letih se je Gottlieb Daimler pridružil Deutzovi izpostavi v Kolnu, kamor ga je povabil Otto, ki je iskal tehničnega direktorja. Oba sta se posvetila razvoju bencinskega motorja, Maybach pa je bil glavni dizajner.

1876 je Otto razvil štiritakni kompresirani motor z uplinjenim bencinom. Po 14 letih trdega dela je možakarju uspel preboj in Otto je verjel, da bo njegov izum izpodrinil parne stroje, čeprav je bil prvi motor primitiven in neučinkovit. Otto je patentiral motor 1877, Daimler, ki je hotel razviti svoj motor, pa je temu nasprotoval. Daimlerjeva vizija je bila izdelati kompaktne in lahke motorje, namenjene transportu, Otto pa je gledal megalomansko. Nesoglasja so pripeljala do tega, da je bil Daimler 1880 odpuščen z odpravnino, kmalu pa mu je sledil tudi Maybach.

Daimlerjeva kočija iz 1886 je malce zamudila, da bi bila prvi avto na svetu.

Daimler je v letih, ki so sledila, skupaj z Maybachom razvil svoj motor na notranje izgorevanje, delal pa je kar v prizidku svojega zastekljenega letnega vrta. 16. decembra 1883 je Daimler patentiral svoj kompaktni motor, ki se je vrtel do 900 vrtljajev, 1887 pa je dodal tudi električni vžig, ki ga je prispeval Bosch.

Zgodovina ve povedati, da je Daimler svoj motor namestil na kolo. Z 264 cm3 je premogel 370 vatov (0,5 KM) in se zavrtel do 600 vrtljajev, medtem ko so se takrat precej večji motorji vrteli od 120 do 180 vrtljajev.

Reitwagen je 1885 zapisal novo poglavje zgodovine. Hkrati je dobrih 100 kilometrov stran Karel Benz s svojim motorjem izdelal prvi avto in 29. januarja 1886 prejel patent za prvi avto. Daimler je potem 8. marca na American Model, kočijo ameriškega dizajna, namestil 462-kubični motor z 1,1 KM in vozilo pognal do 16 kilometrov na uro. Skupaj z Benzom sta spisala zgodovino.

Standuhr, stoječa ali dedkova ura, nadimek za Daimlerjev prvi komercialni bencinski motor.

Daimlerjevi izumi tu niso usahnili. Svoj motor, slavno dedkovo uro, Standuhr, je namestil tudi na čoln in ga uporabil celo za pogon toplozračnega balona. 1887 sta z Maybachom prodala prve licence za motorje, 1889 pa je Daimler na pariški razstavi pod Eifflovim stolpom razkazal svoje izume.

Daimler je potem ustanovil svoje podjetje in ga trmasto držal v svojih rokah. Ko je zmanjkalo denarja in so na krov prišli delničarji, se je umaknil, tudi zaradi težav z zdravjem.

Veliko delo je opravil tudi Daimlerjev tesni sodelavec, Wilhelm Maybach

Daimler je iznašel štiritaknti motor, Benz pa prvi avto. Možakarja se v tem obdobju nista srečala, je pa Daimler 1886 tožil Benzovo podjetje zaradi kršitve patenta vžiga z vročo cevjo iz 1883, ki ga je Benz uporabil pri svojem dvotaktnem motorju. Benz je izgubil in je moral plačati Daimlerju odškodnino. Oba pionirja še vedno nista spregovorila niti besedice. 1926 sta se obe podjetji združili pod imenom Daimler-Benz.

Benz je umrl 6. marca 1990 v Cannstatu, predmestju Stuttgarta, star 65 let.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija