Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Na današnji dan
Prvi Bugattijev Type 13
Bugatti je na današnji dan pred 110 leti dobavil prvi avto s 16 ventili.
Artur Švarc
20. marec 2020 | 1:21:00

Type 13 je nastal kot evolucija Type 10. Tega je Ettore Bugatti zasnoval v kleti pri Deutzu v Kolnu, ko je 1908 služboval pri njih. Type 10 je imel štirivaljni vrstni motor, ki ga je Ettore naredil sam, odmična gred je bila v glavi z dvema ventiloma na valj, tehnično je bil zelo napreden za tisti čas. S 60 mm premerom valja in 100 mm hoda je imel prostornino 1,1 litra, motor pa je bil nameščen na roadstersko karoserijo s trdo vpetima osema spredaj in zadaj. Spredaj so za vzmetenje skrbele listnate vzmeti, zadaj vzmetenja sploh ni bilo. Avto je zaviral z bobni preko žice.

Ko je nehal službovati pri Deutzu, je Bugatti naložil svojo družino v Type 10 in se podal v Alzacijo, ki je bila takrat še del Nemškega cesarstva, da bi začel s svojo tovarno. Po prvi svetovni vojni je ta del spet pripadel Franciji. Edini Type 10 je ostal v tovarni v Molsheimu, kjer ga je 1939 Ettore restavriral in prebarval v oranžno rdečo barvo, prvotni vzdevek La Baignoire (kad), pa se je spremenil v Le Homaard (Jastog). Med drugo svetovno vojno so ga preselili v Bordeaux, tam je ostal desetletja, zdaj pa je v lasti privatnega zbiratelja v Kaliforniji.

Ampak gremo do bistva – v svoji tovarni v Molsheimu, je Bugatti vse skupaj nadgradil v Type 13. Premer valjev je povečal na 65 mm in dobil 1368 cm3. Glavna prednost novega motorja je bila nova 16-ventilska glava, ena prvih svoje vrste. Dvojni Zenithov vplinjač je dajal 22 kW (30 KM), več kot dovolj za 300 kilogramov težak avto. Tudi zadnji del je dobil listnate vzmeti, medosna razdalja je bila 2 metra. Čeprav je bil avto videti kot igračka, je bil pravi športnik in je premagoval konkurenco na gorskih dirkah vse od 1910 naprej. Čeprav je bil podhranjen, pa so vodljivost, okretnost in zavore naredile svoje. Končna hitrost je bila 125 kilometrov na uro.

1910 je Bugatti izdelal 5 primerkov in prvega je dobil prav 20. marca kupec v Baslu. 1911 je z njim prišel v Le Mans in čeprav je bil videti kot šala, je avto na koncu po sedmih urah osvojil drugo mesto. Ko se je začela vojna, je Bugatti vzel dva končana Type 13 s sabo v Milano, preostale tri nedokončane pa zakopal ob tovarni, kjer jih je po koncu vojne dokončal in se z njimi podal na dirke.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija