Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zgodovina   |   Na današnji dan
21 let od tragedije v Turskem tunelu
29. maja 1999 je v tunelu na avtocesti med Beljakom in Salzburgom življenje izgubilo 12 ljudi.
Artur Švarc
29. maj 2020 | 6:21:00

Avtocesta A10 pri naših severnih sosedih, ki preči Zahodne ali Visoke Ture, je meri 192 kilometrov od Salzburga do Beljaka, je bila zgrajena 1980, navezava pri Beljaku pa 1988.

Prometna žila, ki povezuje zahodno Koroško in Solnograško, je bila stoletja preko prelaza Brenner prehodna le po ozkih stezah. 1909 je na tej trasi začela delovati železnica, do 1935 pa so preko prelazov dokončali Grossglocknerško visokogorsko cesto na zahodu, vzhodno pa preko Katschberga in Turskega prelaza po trasi, ki obstaja že od rimskih časov.

Kmalu po priključitvi Avstrije Tretjemu rajhu 1938, so nastali načrti, da bi Celovec povezali na avtocestno omrežje. Del avtoceste južno od Salzburga in tunel pri Špitalu severno od Beljaka so bili zgrajeni že takrat, dela pa so prekinili 1942 zaradi slabšanja vojaškega stanja Nemčije. Dela so se nadaljevala šele 1968, potem ko je avstrijski narodni svet 1966 povezavi postavil najvišjo razvojno prioriteto. Razlogi za to so seveda jasni – vedno več turistov, ki so se iz Nemčije čez ta del Avstrije valili na jadransko obalo in gastarbajterski tokovi na Balkan in naprej v Turčijo.

Najtežji del gradnje čez Visoke Ture se je začel 1971, junija 1975 pa se je pri Gmundu podrl podporni oder pri gradnji viadukta in zgrmel 50 metrov v globino, pri čemer je umrlo 10 delavcev. Kot rečeno, je bila avtocesta od Špitala narejena 1980, navezava do Beljaka pa 8 let pozneje.

A10 ima dva dolga tunela. Iz naše strani je prvi tunel pod Katschbergom in je dvocevni 5,9 kilometrski tunel, 1974 je bil končan kot enojna cev, drugo je dobil šele  aprila 2008, potem pa so dobro leto prenavljali še staro cev. Severno od njega je Turski tunel, s katerim je povezana posebna zgodba, ki se je zgodila na današnji dan, 29. maja 1999.

Deset minut pred peto zjutraj je nepazljivi voznik tovornjaka, ki je naletel na stoječo kolono vozil. Pri trčenju je v avtomobilih umrlo osem ljudi, še štirje pa zaradi požara, ki je sledil, ko se je vnel tovornjak s kemikalijami. Vsa trupla so zoglenela do neprepoznavnosti, za nekaterimi ni ostal niti skelet. V trčenju je bilo skupno udeleženo kar 60 vozil, poškodovanih pa je bilo 42 ljudi. Požar je popolnoma uničil ta del tunela, ki so ga zaprli za tri mesece in ga vrnili v promet 28. avgusta 1999. Enojni Turski tunel je sredi sezone ob konicah poskrbel tudi za 30-kilometrske kolone, dokler niso junija 2011 za promet odprli še novozgrajeno drugo cev. Na nesrečo opozarja spomenik na počivališču na severni strani tunela pri Flachauu.

Treba je spomniti, da se je samo 2 meseca prej zgodil požar v tunelu pod Mont Blancom, kjer je zaradi okvare zagorel tovornjak, življenje pa je izgubilo 39 ljudi. In da bo mera polna, dobro leto po odprtju obnovljenega Turskega tunela se je novembra 2000 zgodila še tragedija vlaka v Kaprunu, kjer je umrlo 155 ljudi, med njimi štirje slovenski smučarji.

S samim požarom je povezana tudi zgodba Avtomanije in obiskom VN Belgije 1999, ko sva z Andrejem Miheličem takrat šla v Spa preko prelazov, ker je bil predor še zaprt, 30. avgusta malo čez polnoč, ko sva se vračala, pa sva se nazaj že peljala preko dva dni prej odprtega popravljenega tunela.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija