Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prva prometna nesreča s smrtnim izidom
Zgodovina   |   Na današnji dan
Prva prometna nesreča s smrtnim izidom
25. februarja 1899 se je v Veliki Britaniji zgodila prva prometna nesreča bencinsko gnanega avtomobila, ki je imela za posledico smrtno žrtev.
Artur Švarc
25. februar 2021 | 0:03:00

Na Grove Hillu v Harrowu je Edwin Root Sewell na testno vožnjo z Daimlerjem Wagonette povabil majorja Jamesa Richerja, glavnega intendanta pri vojaških in mornariških magacinih. James Richer je razmišljal o nakupu avtomobilov za njihove potrebe.

Vozilo je pri visoki hitrosti (za tiste čase) vozilo navzdol z Grove Hilla, ko so se zlomila sprednja kolesa, oba potnika pa je vrglo iz vozila. Voznik je bil takoj mrtev in je prva žrtev med vozniki v bencinsko gnanem avtomobilu v Britaniji in na svetu in ko je štiri dni pozneje zaradi počene lobanje v bolnišnici umrl še Major Richer, je postal prvi sopotnik, ki je umrl v avtomobilu. Preostali štirje potniki so bili le lažje ranjeni.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Zanimivo, čeprav tragično. So pa že takrat imeli SUVje, še višje si sedel kot v današnjih različicah, pa še kabrio so bili
25.2.2021 22:32:06

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija