Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: Zanimivosti
Volkswagen
24. oktober 2020
Vsako izmed imen "ljudskega avta" je izbrano premišljeno in odraža njegovo osebnost.
Fordlandia
14. oktober 2020
Henry Ford je bil velik inovator, ko gre za proizvodne procese in njegove ideje, kako v celoti izkoristiti vse resurse in ostanke pri proizvodnji, so legendarne. Niso pa vse uspele.
Natečaj
12. oktober 2020
V aprilu je Rolls-Royce povabil k sodelovanju najmlajše. Razpisali so natečaj za najboljše otroške risbe njihovih sanjskih Rolls-Royceov prihodnosti. Nagrada? Vožnja v šolo z Rolls-Royceom s šoferjem, v družbi prijatelja po lastni izbiri.
Ideja
11. oktober 2020
Kriza zaradi pandemije je botrovala mnogim domiselnim rešitvam in podjetniškim idejam.
EMW
8. oktober 2020
Kot vsaka svetovna kriza je tudi druga svetovna vojna močno vplivala na takratne proizvajalce avtomobilov. Med tistimi, ki so bili v še posebej težkem položaju, je bil BMW, ki se je s tovarnami v različnih delih Nemčije po vojni naenkrat znašel v dveh različnih državah.
Nenavadno
8. oktober 2020
Nič nenavadnega ni, če si ljudje omislijo tetovažo z imenom ali simbolom nečesa, kar ima v njihovih življenjih pomembno vlogo.
Mazda
6. oktober 2020
Začetek devetdesetih let prejšnjega stoletja je bil za Mazdo zlato obdobje. Njihov MX-5 je postal svetovna uspešnica, s prototipom 787B pa so leta 1991 zmagali na 24 ur Le Mansa. Istega leta so organizirali tudi posebno interno tekmovanje za svoje inženirje. Njihov cilj je bil ustvariti čim bolj neobičajno vozilo.
Porsche
25. september 2020
Ljubitelji Porschejev vedo, da je slavni Tip 64 geneza nemškega proizvajalca. Prednik vseh današnjih modelov je bil aerodinamični eksperiment na Hrošču.
Vozili smo: Scania G 450 XT 8x4
9. september 2020
V življenju sem ob avtomobilih vozil marsikaj – buldožerja, Cessno 172, trajekt med Krkom in Cresom in še bi našel kaj odbitega, ampak konkretne tovorne mehanizacije pak še nisem izkusil. Vse je enkrat prvič.
Številke
30. avgust 2020
Ste se kdaj vprašali, kje leži najdaljša ravna cesta brez ovinkov?
Prometne nesreče
29. avgust 2020
Danes mineva 85 let od prometne nesreče v Švici, kjer je umrla belgijska kraljica Astrid.
Reportaža
12. avgust 2020
Zagotovo ob italijanskih prelazih ena najlepših alpskih cest v naši bližini. In sploh ni daleč, gre pa kar do 2500 metrov visoko.
Kamera v gumi
2. avgust 2020
Svet je, odkar so iznašli akcijske kamere, razkril veliko skrivnosti.
Morda niste vedeli
1. avgust 2020
Družina Toyoda je v gospodarskem razcvetu Japonske v začetku 20. stoletja ustvarila imperij, tako velik, da se je mesto poimenovalo po njej.
Avtomanijina zgodba
29. julij 2020
Dravograd, mestece ob avstrijski meji, kjer reka Drava priteče v Slovenijo, se ponaša z mnogimi znamenitostmi, med njimi pa je tudi ena, ki je povsem neopazna (dobesedno) in zanjo marsikdo ne ve.
Nenavadno
28. julij 2020
Zgodba o povprečnem človeku, ki kupi povprečen avto, ponavadi ni vredna pozornosti, toda ta vsebuje nekaj podrobnosti, zaradi katerih je nekoliko drugačna. Protagonist zgodbe je Kanadčan Mike Schickerowski, ki se je rodil s hudo okvaro vida, zaradi katere je bil uradno slep.
Fotogalerija
27. julij 2020
Ob rojstvu najnovejšega super avtomobila proizvajalca iz Stuttgarta, smo na kratko pobrskali po zgodovini teh mojstrovin na štirih kolesih. Zgodba cestnih dirkalnikov Black Series se je začela pisati v letu 2006.
Hrvaška
24. julij 2020
Na dvorišču družine v Dardi pri Osjeku se sliši škropljenje vode, glasba in veselje.
Razkrivanja
21. julij 2020
Med izletom po najbolj znani avstrijski gorski cesti smo ujeli tudi dva zakamuflirana VW Transporterja naslednje generacije.
Zamisel
17. julij 2020
V 30. letih prejšnjega stoletja je nek kalifornijski izumitelj odkril način, kako olajšati parkiranje vse večjih avtomobilov na vse manjše prostore: dodal jim je peto kolo.
1 / 30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija