Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: Zanimivosti
Zgodba
16. september 2019
Z najmočnejšo različico Mustanga smo v Bohinj zapeljali slepega Blaža in izvedeli, kako vožnjo z njim doživlja nekdo, ki mu mustangova športna privlačna oblika ne pomeni nič, zvok in občutek pa popolnoma vse. Kljub številnim zahvalam za izkušnjo, smo od nje največ odnesli sami.
Argentina
16. september 2019
V Argentini so uslužbenci trgovskega centra na svojevrsten način obračunali z brezobzirnim voznikom, ki je parkiral na napačnem mestu.
ZDA
6. september 2019
Da bi svoj avtomobil zaščitil pred orkanom Dorian, je Patrick Eldridge iz Jacksonvilla na Floridi svoje vozilo Smart parkiral kar v kuhinjo. Obenem je priložnost izkoristil še za to, da je ženi dokazal, da je to izvedljivo.
ZDA
6. september 2019
Američan Brian Bell je našel recept za izjemne fotografije, ki jih deli s sledilci na Instagramu: kombinacija psov in avtomobilov.
ZDA
3. september 2019
Ameriška raziskava je ovrgla mit o (pre)hitrih voznikih dragih športnih avtomobilov. Vozniki, ki najpogosteje vozijo prehitro in jih pri tem ujamejo z radarjem, so vozniki kompaktne limuzine srednjega cenovnega razreda.
2. september 2019
V soboto je minilo 150 let od prve zabeležene prometne nesreče s smrtnim izzidom.
Bosna
27. avgust 2019
Pri nas večkrat naletimo na avtocestne zastoje pred tuneli, kjer potem vidimo le stožce na zračenju. V Bosni na eni glavnih prometnih žil dela potekajo nekoliko drugače.
Logotipi
19. avgust 2019
Eden največjih urbanih mitov v avtomobilizmu je BMW-jev logotip. A na četrtine razdeljen krog ne ponazarja vrtenja letalskega propelerja, pravijo pri BMW-ju.
12. avgust 2019
Če boste kateremu od lastnikov Citroënovega Spačka oz. Citroëna 2CV povedali, da ste na Avtomaniji brali o žlahti, bodo zagotovo vedeli, o kom govorite. 21 članov širše družine ima 8 spačkov, s katerimi se vozijo na srečanja, skoraj vsi pa imajo katerega od Citroënovih modelov za svoj drugi avto.
7. avgust 2019
Na obrobju Frankfurta so pred nekaj leti propadajočo stavbo preuredili v nekakšno meko avtomobilizma. Na tem mestu so zbrani nekateri zelo redki primerki, ki dosegajo cene več milijonov evrov in povečini so ti tudi naprodaj.
Morda niste vedeli
26. julij 2019
Avtomobilske oznake nekateri avtomobilskih proizvajalcev imajo bolj ali manj nek skrit pomen. Lahko so kratice ali pa imajo korenine v priimkih določenih oseb. No, pri legendarni ameriški znamki Jeep, ki je danes v italijanskih rokah, pa je nastanek oznake močno povezan z znano risano serijo mornarja Popaja.
Apollo
19. julij 2019
V dneh, ko se spominjamo pol stoletja od največjega tehničnega podviga človeštva, se je dobro spomniti na najdražji avto na svetu, ki je videti, kot bi ga nekdo mimogrede sestavil v svoji garaži. Ne morete ga kupiti, ne morete ga voziti, lahko pa si zamišljate, da ga vidite. Vsako noč, zazrti v nebo.
15. julij 2019
Pozabite na Humveeja, tole na fotografijah je bistveno bolj zmogljiva zadevščina.
Balocco
8. julij 2019
Pri koncernu Fiat Chrysler Automobiles so odprli vrata razvojnega centra, kjer do zadnjih atomov moči preskušajo številna nova vozila, namenjena na globalne trge.
Spielberg 2019
2. julij 2019
Tudi letos je naš delovni obisk VN Avstrije popestril skoraj 40 let star avto, ki ga z nekaj malega začimb ni spregledal nihče.
1. julij 2019
Poleg Golfa in Hrošča, spada T1 kombi med najbolj prepoznavne modele nemške ljudske znamke. Zdaj se je ta znašel v novi vlogi.
F1 v Avstriji
27. junij 2019
V okviru formulaškega vikenda v Spielbergu bodo slavni dirkači minulih obdobij vozili slavne superšportnike sedanjosti.
Ford
24. junij 2019
Pri Fordu EcoSport so tepihi narejeni iz recikliranih plastenk.
7. junij 2019
Pred 17 leti smo pri Avtomaniji objavili prvi video posnetek testnega avtomobila.
Off road
4. junij 2019
Društvo ljubiteljev terenskih vozil Extreme team iz Renč je minuli vikend že osemnajstič gostilo tekmovanje za državno prvenstvo Slovenije.
1 / 24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija