Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: Zanimivosti
Velika Britanija
21. januar 2020
Ameriški električarji Tesla bi s svojim softverom lahko imeli na evropskih cestah težave. Te so namreč dokazano ožje od ameriških, kar lahko zmede Teslin sistem samodejne vožnje. Morda je bil to razlog neke nesreče v Veliki Britaniji.
Avkcije
20. januar 2020
Vector W8 Twin Turbo je bil eden najbolj misterioznih superšportnikov v osemdesetih letih in še vedno se kakšen znajde med živimi.
Dražba
13. januar 2020
Na dražbi bodo prodali avto, v katerem je pred skoraj četrt stoletja umrl rapper Tupac Shakur.
ZDA
10. januar 2020
Kamere vozila Tesla Model 3 so na ameriški večpasovnici ujele incident, ki bi se lahko končal precej slabše.
Raziskava
7. januar 2020
Raziskava, ki jo je med Britanci izvedel Seat, je pokazala, da starši porabijo letno kar 96 ur za vkrcavanje svoji otrok v avtomobile. Najtežavnejši so malčki med drugim in tretjim letom, razlike pa so tudi med posameznimi pokrajinami.
Nenavadno
4. januar 2020
V prazničnih dneh je Anglijo presunila ganljiva zgodba o pogumu, potrpljenju in moči. Zgodba mačke in voznika, ki sta v nenadejanem sobivanju skupaj prepotovala 210 kilometrov, ne da bi za to vedela.
Dokumentarec
31. december 2019
Ob 30-letnici Mazde MX-5 Miate je ekipa Savage Geese posnela dokumentarno serijo o nastanku in zgodovini tega priljubljenega športnega avtomobila.
ZDA
30. december 2019
V hotelu Ritz-Carlton v Marani v ameriški Arizoni so razstavili nekoliko drugačno hišico iz medenjakov. Priljubljeni simbol božičnega praznovanja so postavili na štiri kolesa in namesto hiše sestavili avto iz medenjakov.
ZDA
28. december 2019
Kazen za prometni prekršek nikoli ni prijetna, če pa nas možje postave oglobijo v prazničnem času, je paše toliko huje. V Kaliforniji pa je 50 voznikov doživelo nepričakovano prijetno presenečenje, ko so jih ustavili policisti.
Prometne nesreče slavnih
26. december 2019
Čez nekaj dni se izteče 2. desetletje 21. stoletja in v njem se je v prometnih nesrečah ali avtomobilh poslovilo kar nekaj zvezdnikov.
22. december 2019
Vožnjo po levi strani ceste ponavadi povezujemo z Anglijo in zdi se, kot da vozijo po napačni strani. Za Britance pa je njihova izbira prava in nekoliko postrani gledajo kontinentalne Evropejce zaradi naše napačne vožnje.
Avtomanija Away Team
11. december 2019
Obiskali smo posebne enote policije v Dubaju in imeli ekskluzivno priložnost popeljati se z enim od super policijskih avtomobilov.
Avtomanijin izlet
7. december 2019
V decembru se večina evropskih mest praznično obarva, toda najbolj čarobno predbožično vzdušje pa naj bi bilo na avstrijskem Koroškem. Še posebej v Celovcu, kjer se že od sredine novembra odvija največji božični sejem v alpsko-jadranski regiji. Advent na Koroškem smo želeli doživeti tudi sami, zato smo se na Miklavževo odpravili v božično prestolnico ob Vrbskem jezeru.
Dražba
6. december 2019
Leteči avtomobili so že dolgo sinonim za nepredstavljiv napredek tehnologije v nedoločeni prihodnosti, toda izkazalo se je, da so povsem resnični že danes.
4. december 2019
Če ne moreš kupiti, naredi sam. To vodilo je nek kitajski tesar vzel zelo dobesedno in iz lesa izdelal delujočo repliko starinskega avtomobila.
James Bond
3. december 2019
Aprila prihaja na velika platna nov film o Jamesu Bondu, v katerem tudi tokrat ne bo manjkalo prestižnih avtomobilov, filmsko predelanih za potrebe najslavnejšega britanskega vohuna. In kot da ne bi oboževalci že tako dovolj težko čakali na novo bondiado, so ustvarjalci še pred prihodom napovednika razkrili 14-sekundni teaser, ki nam ravno prav vzbudi skomine.
29. november 2019
Teslin Cybertruck je slab teden po razkritju že postal policijsko vozilo. Seveda ni težko uganiti, da se bo to zgodilo v Dubaju, saj se tamkajšnja policija ponaša z obsežnim voznim parkom, sestavljenih iz različnih luksuznih avtomobilov. Tesla Cybertruck ne sme manjkati.
28. november 2019
Milka, sinonim za čokolado in eden vodilnih proizvajalcev te slaščice, je postala žrtev cestnega pirata, ki je ukradel okoli 20 ton čokolade.
Norveška
27. november 2019
Pred 19 leti na današnji dan je Kralj Harald V odprl najdaljši cestni tunel na svetu.
Hyundai Kona Electric
26. november 2019
Iz katerekoli smeri se pripeljemo v Dravograd, ne moremo spregledati enega tamkajšnjih najpomembnejših gospodarskih objektov: elektrarne na reki Dravi.
1 / 26

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija