Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: Zanimivosti
Filmi
10. september 2021
Reboot Mad Maxa s Charlize Teron v glavni vlogi se je kar posrečil, zahvaljujoč tudi pisani paleti apokaliptičnih vozil.
Promet po svetu
7. september 2021
Japonci skušajo za varnost ranljivih udeležencev v prometu poskrbeti s posebnimi oznakami.
Barve
28. avgust 2021
Na ceno rabljenega vozila vpliva več dejavnikov. Čeprav sta vodilna ohranjenost in starost, pa igra nepričakovano pomembno vlogo tudi barva avta.
Švica
23. avgust 2021
Dvomimo, da bodo rekord kmalu porušili.
Toyota
19. avgust 2021
V začetku devetdesetih je Toyota naredila karavansko različico Camryja z eno veliko posebnostjo.
Prometni znaki
9. avgust 2021
Prometni znaki so v veliki meri standardizirani v različnih državah, vendar pa ponekod po svetu posebne okoliščine zahtevajo posebne prometne znake. Nekaj najbolj nenavadnih predstavljamo v nadaljevanju.
Zvezdniki
8. avgust 2021
Tom Hanks je eden najpremožnješih filmskih zvezdnikov z občudovanja vrednim voznim parkom. V njem pa je vozilo, ki v druščino superšportnikov in zvezdniških avtomobilov ne spada, vseeno pa je igralcu zelo pri srcu: Fiat 126. Bolha.
Praktično
6. avgust 2021
Avtomobili imajo vratca rezervoarja za gorivo na različnih straneh. Vozniki si zapomnimo, ali so v našem primeru na levi ali desni, sicer pa se večinoma s tem ne obremenjujemo. Standarda, ki bi določal lokacijo vratc, ni, vseeno pa ta ni naključna.
LA Renault 5 Turbo 3
26. julij 2021
Legende Automobiles je novo ime v svetu restomoda – prvi projekt je klasika iz 80-ih, Renault 5 Turbo.
Ideje
23. julij 2021
Lamborghini letos praznuje 50-letnico legendarnega modela, ARC Design pa si je zamislil, kakšna bi bila ta avtomobilska ikona danes.
Lestvica
17. julij 2021
Stara celina se ponaša s precejšnjim številom daljših predorov, med drugim je v Evropi tudi najdaljši cestni predor na svetu.
ZDA
1. julij 2021
Drugi najbolj slavni primerek v vodnega Bugattija je na dobri poti, da vstane od mrtvih.
Filmi
21. junij 2021
V Greek Theatru v Los Angelesu so v petek obeležili 30-letnico filma Thelma in Louise z obema igralkama in originalnim avtom.
Kamere v avtomobilih
15. junij 2021
Veliko ljudi ima kamere v avtomobilih, glavni razlog je seveda lažje dokazovanje, ko gre kaj narobe, vendarle ni tako enostavno.
Unikat
8. junij 2021
Lego je v zadnjih dneh na tržišče poslal kar nekaj novih avtomobilskih kompletov, toda pričujoča stvaritev je razred zase. Unikatni Lamborghini Sian v naravni velikosti, ki ga na prodajnih policah žal ne bo.
Nenavadno
25. maj 2021
Svet je zajel nov avtomobilski trend: cardening, »vrtnarjenje« v avtomobilu.
Natečaji
21. maj 2021
Stellantisov natečaj Drive for Design že deveto leto nadaljuje FCA-jevo tradicijo, kjer vabijo dijake, da narišejo svojo avtomobilistično prihodnost.
Obisk HE Dravograd
14. maj 2021
Električni malček Fiat 500e je v začetku tedna obiskal eno od hidroelektrarn na Dravi, kjer smo obnovili znanje, kako iz vode pridejo elektroni, ki ga poganjajo.
ISA Yachts Ayrton 64
2. maj 2021
V soboto je minilo 27 let od smrti Ayrtona Senne, njegovo ime pa še kar živi naprej.
Bertha Benz
8. april 2021
Med vplivnimi ženskami v avtomobilizmu ima Bertha Benz brez dvoma vodilno mesto. Čeprav brez višje izobrazbe, je zgolj zaradi ljubezni do tehnike in moža napravila odločilen korak, brez katerega bi danes svet izgledal precej drugače.
1 / 33

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija