Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: Zanimivosti
Kamera v gumi
2. avgust 2020
Svet je, odkar so iznašli akcijske kamere, razkril veliko skrivnosti.
Morda niste vedeli
1. avgust 2020
Družina Toyoda je v gospodarskem razcvetu Japonske v začetku 20. stoletja ustvarila imperij, tako velik, da se je mesto poimenovalo po njej.
Avtomanijina zgodba
29. julij 2020
Dravograd, mestece ob avstrijski meji, kjer reka Drava priteče v Slovenijo, se ponaša z mnogimi znamenitostmi, med njimi pa je tudi ena, ki je povsem neopazna (dobesedno) in zanjo marsikdo ne ve.
Nenavadno
28. julij 2020
Zgodba o povprečnem človeku, ki kupi povprečen avto, ponavadi ni vredna pozornosti, toda ta vsebuje nekaj podrobnosti, zaradi katerih je nekoliko drugačna. Protagonist zgodbe je Kanadčan Mike Schickerowski, ki se je rodil s hudo okvaro vida, zaradi katere je bil uradno slep.
Fotogalerija
27. julij 2020
Ob rojstvu najnovejšega super avtomobila proizvajalca iz Stuttgarta, smo na kratko pobrskali po zgodovini teh mojstrovin na štirih kolesih. Zgodba cestnih dirkalnikov Black Series se je začela pisati v letu 2006.
Hrvaška
24. julij 2020
Na dvorišču družine v Dardi pri Osjeku se sliši škropljenje vode, glasba in veselje.
Razkrivanja
21. julij 2020
Med izletom po najbolj znani avstrijski gorski cesti smo ujeli tudi dva zakamuflirana VW Transporterja naslednje generacije.
Zamisel
17. julij 2020
V 30. letih prejšnjega stoletja je nek kalifornijski izumitelj odkril način, kako olajšati parkiranje vse večjih avtomobilov na vse manjše prostore: dodal jim je peto kolo.
Lamborghini
16. julij 2020
Lamborghini se je svojemu modelu Aventador LP770-4 SVJ poklonil z nepričakovanim darilom: posebno izdajo steklenice 24Bottles for Automobili Lamborghini - Clima Bottle.
Nenavadno
15. julij 2020
Zaposlene in obiskovalce letališča v avstralskem mestu Adelaide je več mesecev begal nenavaden prizor. Pred letališkim terminalom je stal zapuščen BMW s pozornost vzbujajočo osebno registrsko tablico. Na njej je pisalo COVID19.
Rekord
15. julij 2020
Med nenavadnimi rekordi v Guinnessovi knjigi rekordov se je znašlo tudi bočno parkiranje.
Barve
14. julij 2020
Znano je, da imajo nacionalne dirkaške barve dolgoletno tradicijo v avtomobilizmu. Med bolj znanimi so British Racing Green, Italian Racing Red in German Racing Silver, toda spekter najpriljubljenejših barvnih odtenkov avtomobilov je veliko širši. Prodajalec avtomobilov Peter Vardy jih je razvrstil po posameznih proizvajalcih in jih uredil v svojevrsten periodni sistem.
Nemčija
7. julij 2020
V Nemčiji so se domislili izvirne rešitve, kako potnike v javnem prometu naučiti pravilnega nošenja mask. Prepovedali so uporabo deodoranta.
Zgodba s srečnim koncem
5. julij 2020
Metliški policisti so se v soboto dopoldne spopadli z nalogo, ki je niti pomotoma niso pričakovali.
Slovenija
1. julij 2020
Rešitev na prvo žogo, bi rekli. Po več kot mesecu dni je vzdrževalec ceste hudo nevarno poškodbo cestišča rešil z – opozorilno tablo.
Mercedes
30. junij 2020
Humorja je v uradnem delu avtomobilskih proizvajalcev sila malo, če odmislimo vojno Audija in BMW v ZDA, jih lahko preštejmo na prste ene noge.
Na današnji dan
22. junij 2020
Mestece Simons Town v Južni Afriki je pred 17 leti postavilo prometni znak, ki opozarja na – pingvine.
Rusija
12. junij 2020
Po desetletju in pol je dokončan butični super SUV z imenom Uran. Vse, kar je v tem avtomobilu, je v velikih presežnikih.
Avtomanijin izlet
7. junij 2020
Ob vseh zgodbah o letalskih nesrečah nas zanima, katera je bila najhujša pri nas.
Lego
26. maj 2020
Dominic Fraser je pred časom osupnil s serijo Audijevih rally rekreacij, zdaj je vse skupaj ponovil še s Porschejem.
1 / 29

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija