Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: Zanimivosti
Logotipi
19. avgust 2019
Eden največjih urbanih mitov v avtomobilizmu je BMW-jev logotip. A na četrtine razdeljen krog ne ponazarja vrtenja letalskega propelerja, pravijo pri BMW-ju.
12. avgust 2019
Če boste kateremu od lastnikov Citroënovega Spačka oz. Citroëna 2CV povedali, da ste na Avtomaniji brali o žlahti, bodo zagotovo vedeli, o kom govorite. 21 članov širše družine ima 8 spačkov, s katerimi se vozijo na srečanja, skoraj vsi pa imajo katerega od Citroënovih modelov za svoj drugi avto.
7. avgust 2019
Na obrobju Frankfurta so pred nekaj leti propadajočo stavbo preuredili v nekakšno meko avtomobilizma. Na tem mestu so zbrani nekateri zelo redki primerki, ki dosegajo cene več milijonov evrov in povečini so ti tudi naprodaj.
Morda niste vedeli
26. julij 2019
Avtomobilske oznake nekateri avtomobilskih proizvajalcev imajo bolj ali manj nek skrit pomen. Lahko so kratice ali pa imajo korenine v priimkih določenih oseb. No, pri legendarni ameriški znamki Jeep, ki je danes v italijanskih rokah, pa je nastanek oznake močno povezan z znano risano serijo mornarja Popaja.
Apollo
19. julij 2019
V dneh, ko se spominjamo pol stoletja od največjega tehničnega podviga človeštva, se je dobro spomniti na najdražji avto na svetu, ki je videti, kot bi ga nekdo mimogrede sestavil v svoji garaži. Ne morete ga kupiti, ne morete ga voziti, lahko pa si zamišljate, da ga vidite. Vsako noč, zazrti v nebo.
15. julij 2019
Pozabite na Humveeja, tole na fotografijah je bistveno bolj zmogljiva zadevščina.
Balocco
8. julij 2019
Pri koncernu Fiat Chrysler Automobiles so odprli vrata razvojnega centra, kjer do zadnjih atomov moči preskušajo številna nova vozila, namenjena na globalne trge.
Spielberg 2019
2. julij 2019
Tudi letos je naš delovni obisk VN Avstrije popestril skoraj 40 let star avto, ki ga z nekaj malega začimb ni spregledal nihče.
1. julij 2019
Poleg Golfa in Hrošča, spada T1 kombi med najbolj prepoznavne modele nemške ljudske znamke. Zdaj se je ta znašel v novi vlogi.
F1 v Avstriji
27. junij 2019
V okviru formulaškega vikenda v Spielbergu bodo slavni dirkači minulih obdobij vozili slavne superšportnike sedanjosti.
Ford
24. junij 2019
Pri Fordu EcoSport so tepihi narejeni iz recikliranih plastenk.
7. junij 2019
Pred 17 leti smo pri Avtomaniji objavili prvi video posnetek testnega avtomobila.
Off road
4. junij 2019
Društvo ljubiteljev terenskih vozil Extreme team iz Renč je minuli vikend že osemnajstič gostilo tekmovanje za državno prvenstvo Slovenije.
Zgodbe ljudi
1. junij 2019
Jelka Kurnik je že več kot 15 let zaposlena pri francoskem proizvajalcu, trenutno v vlogi produktnega vodje za Clia pete generacije, ki v slovenske prodajne salone pripelje jeseni. Spoznali smo jo med obiskom v novomeškem Revozu, kamor je na obisk prišla v času svojega dopusta, a to še ne pomeni, da z vodilnimi ni sestankovala.
120 let Opla
28. maj 2019
Opel v tem času v prodajnem smislu praznuje 120 let obstoja, kjer kupcem ponujajo posebno serijo vozil, a bolj kot to, so zanimiva nekatera manj znana dejstva, ki segajo globoko v zgodovino te znamke.
11. maj 2019
Ker v Rusiji nimajo kaj početi, je skupina Rusov Bentleyevega Continentala GT postavila na tankovske gosenice in ga poimenovala Ultratank
Foto
3. maj 2019
Bistrški Alfisti so že šestič kljub ne najboljši vremenski napovedi uspešno izpeljali Alfafest Brkini, srečanje lastnikov in ljubiteljev vozil Alfa Romeo v Ilirski Bistrici.
22. april 2019
Pred več kot 60 leti so Newyorčani na svojih ulicah imeli kaj videti.
FCA
8. april 2019
FCA je v Torinu odprl novo halo, v kateri hranijo več kot 250 primerkov avtomobilskih umetnin italijanskega porekla.
Fairy Meadows Road
6. april 2019
Ob vznožju devete najvišje gore na svetu, Nanga Parbata, leži pravljična pokrajina, nad njo pa se vije ena najbolj nevarnih cest na svetu.
1 / 24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija