Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: Zanimivosti
Obisk helikopterskih posadk SV - 3. del
20. februar 2021
Slovenske helikopterske enote imajo tudi štiri AS532 Cougar. Čeprav je optično videti precej večji od Bella 412, sta praktično enake velikosti.
Obisk helikopterskih posadk SV - 2. del
17. februar 2021
Ob vseh frčoplanih in mešalnikih zraka je Bell 412 najbolj prepoznaven helikopter slovenskega letalstva in njegove helikopterske enote.
Obisk helikopterskih posadk SV - 1. del
15. februar 2021
Vsak med nami pozna tisti značilni zvok motorjev in propelerjev, ki se tu in tam zasliši nad našimi glavami in nas spodbudi, da se ozremo v nebo.
Merske enote
12. februar 2021
Na drugi strani oceana največja demokracija na planetu še vedno vozi z imperialnimi miljami.
Pozabljene slovenske ceste
9. februar 2021
V zadnjih dveh desetletjih so slovenske avtoceste občutno zmanjšale že tako malo Slovenijo in skrajšale čas potovanja. Hkrati pa so nekdanji znameniti odseki ostali namenjeni le še lokalni uporabi, čeprav so nekoč služili kot glavna prometna žila.
Velika Britanija
1. februar 2021
Povojna Anglija je doživela velik razcvet televizije, vendar nič ni bilo zastonj.
Na današnji dan
20. januar 2021
Kitajci so pred 14 leti odprli najdaljši dvocevni cestni tunel, Qinling Zhongnanshan.
Avkcije
19. januar 2021
Italijani so s svojim prvim spredaj gnanim avtomobilom precej eksperimentirali, eden od takih je Alfasud TI Bimotore 4x4.
Varnost
5. januar 2021
Potapljajoč avto spada verjetno med najbolj srhljive scenarije v prometu. Žal so nesreče, v katerih vozilo konča v vodi, pogostejše, kot si predstavljamo. Vsako leto se tudi pri nas zgodi vsaj nekaj tovrstnih nesreč, nekatere se žal končajo tragično, velikokrat pa se ljudje tudi rešijo. Čeprav se zdi kot gotova smrt, imamo ob pravilnem ravnanju dobre možnosti za rešitev.
NNNP
1. januar 2021
Večina med nami se še ni znašla ujeta v prtljažniku, zamisel o tem pa se nam zdi nekaj, kar spada v kriminalke ali pa vsaj v predele sveta, kjer je zločin nekoliko bolj vsakdanji, kot pri nas. Toda dogodki, ko je oseba iz takšnega ali drugačnega razloga zaprta v prtljažnik avta, so presenetljivo pogostejši, kot bi pričakovali, zato je dobro vedeti, kako se lahko iz takšne situacije rešimo.
Projekti
18. december 2020
Otok Reunion je francoski departma v indijskem oceanu in leži vzhodno od Madagaskarja, tam pa končujejo najdražjo cesto na svetu.
Ferski otoki
10. december 2020
Ferski otoki so ena najbolj slikovitih turističnih atrakcij na svetu, ki pa ne navdušujejo le z naravnimi lepotami, pač pa tudi z arhitektonsko znamenitostjo. Otoke namreč povezuje obsežna mreža mostov in podvodnih tunelov, ki se je pred nedavnim še razširila.
Na današnji dan
9. december 2020
Thomas Midgley Jr. Je bil mlad inženir pri GM-u, ki je odkril, da lahko z dodatkom tetraetil svinca v bencin prepreči klenkanje.
Diego Armando Maradona
28. november 2020
Diego Armando Maradona je bil, kot mnogi nogometni zvezdniki, velik ljubitelj avtomobilov. V njegovi garaži se je skozi leta znašlo kar nekaj vrhunskih modelov, med njimi tudi kakšen zelo eksotičen primerek. Toda začnimo na začetku.
Posebneži
22. november 2020
800 tisoč takih in drugačnih znamenitih jugoslovanskih mestnih avtov v 30 letih je imelo tudi enega sorodnika, ki je dihal s prisilnim polnjenjem.
Na današnji dan
11. november 2020
Na današnji dan pred 42 leti je kaskader posnel legendarni skok čez policijski avto za uvod serije Dukes of Hazzard.
Škoda 110 Super Sport Ferat
10. november 2020
Škodin športni oddelek je 1972 v Bruselj pripeljal aerodinamični koncept, ki je desetletje pozneje dobil čisto drugačno vlogo.
Ekranoplani
8. november 2020
V času hladne vojne so v Sovjetski zvezi ustvarjali in ustvarili marsikaj, ekranoplani kot kombinacija ladje in letala pa so bila najbolj odbita pogruntavščina.
LARC-LX
8. november 2020
Z izkrcanjem v Normandiji in na tihomorskih otokih se je pokazala potreba po amfibijah, ki bi bile na obalo sposobne ponesti tudi kaj več od vojakov z osnovno opremo.
Kriminal
6. november 2020
Pred 90 leti je Alfred Arthur Rouse v svojem avtomobilu umoril in zažgal človeka. To je bil prvi britanski umor, v katerem je bil kraj zločina avto.
1 / 31

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija