Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Obisk tovarne Fiat v Kragujevcu
Italijani so v Kragujevac vložili dve milijardi evrov
Fiat 500L je brez dvoma nova italijanska zvezda, ki ima zaradi svoje podobe in kakovosti, vsaj za zdaj, precej bleščečo prihodnost. Rojstni kraj nove zvezde je v srbskem Kragujevcu, ki ga je pred leti Fiat kupil od propadle Zastave in na istem mestu zgradil moderno valilnico novih vozil.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič in Fiat
3. december 2012 | 14:08:52

Mi smo se pred dnevi v Kragujevac odpeljali prav z modelom 500L in na svoje oči preverili kako poteka proizvodnja. Naj že v uvodu povemo, da so nam tik pred zdajci Italijani prepovedali kakršnokoli snemanje ali fotografiranje. Razlog naj bi bil Fiat 500XL, s katerim se pospešeno ukvarjajo zadnje dni. Kot je povedal eden od vodij izmen, so do zdaj že sestavili dobrih 15 primerkov, medtem ko bo serijska proizvodnja stekla predvidoma februarja prihodnje leto. 

Fiatova tovarna deluje pod okriljem podjetja Fiat Automobili Srbija, katere 67 odstotni lastnik je italijanski velikan, 33 odstotkov Vlada Republike Srbije, podjetje pa je nastalo 14.oktobra 2008. Zanimivo je dejstvo, da so do sredine tega leta še aktivno izdelovali legendo z imenom Yugo in Florido, medtem ko so do konca leta 2009 iz proizvodnje počasi kapljali Fiatovi Punti Classic. In prav ti so danes še vedno uspešnica na srbskem trgu. S ceno 5.800 evrov, to niti ni tako težko. Po popolni zaustavitvi proizvodnje so Italijani tako rekoč v celoti »zradirali« območje stare proizvodnje (odpadnega materiala je bilo za 14 nogometnih igrišč), pustili so le upravno stavbo, in v dobrem letu dni je na 1.339.500 kvadratnih metrih površine zrasla popolna nova in danes ena najmodernejših tovarn daleč naokrog (346.800 kvadratnih metrov pokritih površin). 

Danes tovarna zaposluje okrog 2400 ljudi, medtem ko jih je delo, posredno pri dobaviteljih dobilo še dobrih tisoč. Sprehod skozi tovarno, kjer je bila prepoved fotografiranja precej nadzorovana, daje vtis urejenosti in modernosti. Vsak delavec je ima na sebi poseben dvodelni komplet, hlače in majico, na slednji pa je po večini zapisan priimek in oddelek, kjer delavec opravlja svoje delo. V tovarni trenutno potekajo dve izmeni, od 6 do 16h in od 20h do 6h zjutraj, pet dni na teden, od ponedeljka do petka. V deseturnem delavniku zaposleni imajo pravico do trikratnega deset minutnega odmora in dodaten polurni odmor za kosilo. Torej, devet ur efektivnega dela. Za topel obrok je poskrbljeno v tovarniški restavraciji. A stvari se bodo v Kragujevcu še pred novoletnimi prazniki spremenile, saj jevse pripravljeno za uvedbo tretje izmene. Letna zmogljivost nove tovarne znaša 200 tisoč vozil, ki jih že zdaj v evropske države in ZDA odpeljejo po tirih, na tovornjakih, poslužujejo pa se tudi ladijskega prevoza. Poleg delavcev za proizvodnjo vozil skrbi natanko 330 robotov, ki so razporejeni po različnih oddelkih tovarne, precej radi pa se pohvalijo, da so prva tovarna v Evropi, ki povsem avtomatizirano nameščajo celotno podvozje. V sedanjemu pogonu na približno vsake dve minuti iz linije zapelje nov 500L, oziroma dobrih 270 na eno izmeno, medtem ko je celoten proces precej daljši. Vodja izmene v montaži nam zaupa, da samo pri njih potrebujejo od štiri do pet ur, da spravijo avto k življenju. A k temu, gre poleg montaže vseh delov, pripisati še preskušanje tesnenja z vodo in kopico ostalih testov.  Fiatovi standardi proizvodnje so zelo visoki, zato delajo na temu, da napak na avtomobilu preprosto ni. In kot nalašč smo bili v trenutku našega obhoda po tovarni, prav montaži, priča kratkemu besednemu dvoboju šefa in delavca na tisti tipičen balkanski način. V kolikor se zgodi, da delavec vendarle naredi napako in je potrebno napako popravljati, tega pustijo naprej po liniji in ga ob koncu umaknejo in odpravijo vse nepravilnosti. Čeprav o svojih plačah ne radi govorijo, predvsem zaradi dejstva, ker je sindikat pred kratkim že grozil s stavko, nam je uspelo izvedeti, da se plače v povprečju vrtijo med 350 in 400 evri. Pred polno zaposlitvijo, delavca čaka tri tedensko učenje (spoznavanje, delo pod nadzorom in začetek samostojnega dela).

Od zgodovine na Kragujevcu ni ostalo tako rekoč nič. Muzej, če bi temu lahko tako rekli, nima niti enega razstavljenega vozila iz preteklosti, na ogled je le del fotografskega arhiva, ki so ga uspeli rešiti med vojno. Vse ostalo je bilo v tem času izropano in odtujeno. Kragujevac kot tak ostaja tipično mesto, kjer se je čas ustavil že davno nazaj, a ne glede na razmere v Srbiji, je med zaposlenimi, ki so bolj ali manj tudi prebivalci tega mesta, čutiti velik optimizem. 

In še to. Prvi Fiat 500L je iz proizvodnih linij zapeljal 6. julija letos.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija