Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Giovanni Agnelli je vozil unikaten primerek Lancie Delte Integrale Spider
Znamka, ki jo je pokojni Giovanni Agnielli oboževal, bo leta 2018 skoraj zagotovo dokončno poslana na smetišče zgodovine.
Peter Pirkovič Autocar.co.uk
11. maj 2014 | 12:00:18

To, da so Lanciji pisana zadnja leta življenja, je zdaj že jasno. Lancia bo v prihodnje na voljo le še v Italiji in to samo z enim modelom. Lancio Ypsilon. Slednja bo živela predvidoma še do leta 2018, za tem pa je ere Lancie verjetno konec.

Kako uspešna je bila zgodovina Lancie dokazujejo številni dosežki v rallyju in kup izjemnih avtomobilov, kot je Delta Integrale. Novinarji angleškega Autocarja so imeli redko priložnost, da vstopijo v svet zasebne zbirke avtomobilov Giovannija Agniellija, kjer je razstavljen tudi njegov najljubši avto. Unikaten primerek Lancie Delte Integrale Spider. Kot pravijo viri blizu družine Agnielli, je bil pokojni ustanovitelj dobesedno zaljubljen v ta avto. 

Poleg omenjene Lancie stojijo še Fiat 125S limuzina, Fiat 130 karavan, Fiat 131S, Ferrari 360 Speedway in Fiat Multipla.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija