Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Papež v Maranellu
Pred 26 leti na današnji dan je Janez Pavel II. obiskal dom Ferrarija.
Artur Švarc
4. junij 2014 | 10:32:50

To sončno junijsko nedeljo konec osemdesetih je papeža pozdravil Piero Ferrari, sin ustanovitelja Ferrarija Enza, ki je bil takrat med obiskom bolan in zadržan v postelji. Tisoči ljudi so se zgrnili ob testno stezo v Fioranu, da bi svetega očeta videli od bližje. Woytila je želel narediti krog po stezi s Ferrarijem, zato so iz garaže pripeljali Mondiala in za en dan je postal papamobil. Za volanom je bil Piero Ferrari, slike pa so še isti dan obkrožile svet.

Papežev rdeči papamobil je bil en od komercialno najbolj uspešnih Ferrarijev. Predstavili so ga 1980 v Ženevi kot 2+2 kupe in je zamenjal 308 GT4. Ime Mondial izhaja dirkalnika iz leta 1954, ki je na 12 ur Sebringa osvojil zmago v svojem razredu. Avto je zrisal Pininfarina in je imel netipično visoko streho. Do konca življenjske dobe 1993 so jih izdelali 6800.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija