Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Iz Afrike v Anglijo z enim tankom
V okviru Goodwooda se je pojavil tudi Mercedes razreda E, ki se je tja pripeljal iz severne Afrike brez dolivanja goriva.
Artur Švarc
30. junij 2014 | 1:52:00

Britanski novinar Andrew Frankel se je na avanturo podal iz Tangierja in se v 27 urah pripeljal vse do Goodwooda, povprečna poraba testnega E 300 Bluetec Hybrida pa je znašala le 3,1 litra na 100 kilometrov. Vse skupaj je prevozil 1968 kilometrov. Med potjo je ekipa novinarjev naletela na močno deževje, hudo vročino, prometno konico, zastoje in velikanske višinske razlike. Treba je dodati, da je bil Mercedes opremljen z opcijskim 80-litrskim tankom, ki ga lahko kupci doplačajo, avto pa je poganjal standardni 150-kilovatni dizel v navezi z 20-kilovatnim elektromotorjem. V tej konfiguraciji E 300 pospeši do 100 v 7,5 sekunde, končna hitrost pa je 241 km/h.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija