Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ford Mustang: Od skice do proizvodnje
Avto v Slovenijo pripelje šele prihodnjo jesen, a do takrat vam lahko postrežemo z novim materialom. Oziroma zgodbo kako je mišičnjak nastajal.
Uredništvo Ford
22. september 2014 | 10:11:39

Za avtomobilskega oblikovalca je možnost iskanja novega oblikovnega pečata za takšno avtomobilsko legendo, kot je Ford Mustang, vedno nekaj nadvse vznemirljivega. Da lahko narediš nekaj takšnega ob 50-letnici slovitega Fordovega športnega avtomobila, je gotovo enkratna življenjska priložnost. Do sredine leta 2009, ko je potekala proizvodnja znatno posodobljene pete generacije Forda Mustanga, so se Fordovi oblikovalci, inženirji in tržniki skupaj posvetili naslednjemu koraku: zasnovi vozila, ki bo obeležilo pet desetletij neprekinjenega razvoja in proizvodnje Mustanga.

“Mustang zaposlenim v Fordu predstavlja srce in dušo podjetja,” je povedal Moray Callum, Fordov podpredsednik globalnega oblikovanja. “Veliko časa smo prebili z ekipo in s strankami, razpravljali smo o zgodovini Mustanga in ugotavljali, kaj pomeni ljudem. Sklenili smo, da moramo narediti korak naprej s sodobnim oblikovanjem, ki bo ohranilo bistvo znamke.”

Osnovne značilnosti Mustanga kot vodilnega Fordovega športnika so bile jasne: pogon na zadnji kolesi, zvok in moč motorja V8 ter osupljiva vozna izkušnja v skladu s pričakovanji Mustangovih voznikov. Pomembno zaslugo za Mustangovo privlačnost v vsem tem času je zagotovo imela njegova uspešna združitev sloga, zmogljivosti in vsakodnevne uporabnosti, ki jo nudita kabina s štirimi sedeži in velik prtljažnik. Te lastnosti so zato morale biti vključene tudi v novo zasnovo. Osnovni parametri, ki se v grobem niso razlikovali od pete generacije Mustanga, so bili odskočna deska za Fordove oblikovalce. Sledil je pravi oblikovalski izziv: zasnovati avto, ki bo kar se da sodoben, a obenem nezmotljivo Mustang. Cilj je bil ustvariti Mustanga z drznim, agresivnim obrazom, izklesanimi karoserijskimi poudarki in poudarjeno športno držo z izbranimi pnevmatikami.

Začetna točka nastajanja tipičnega novega avtomobila je sestanek oblikovalcev, ki določijo želje in pričakovanja glede novega vozila. Po 50 letih neprekinjenega razvoja in proizvodnje je bilo vsakemu oblikovalcu jasno, kakšna je osnovna skica in kakšen videz sodi k Mustangu. V začetku leta 2010 je bilo na mizi na stotine osnutkov, ki so do različne mere vključevali poteze primarnega Mustangovega genskega zapisa. Dolg pokrov motornega prostora/kratek prtljažnik, drzna maska pred hladilnikom, nos, ki spominja na morskega psa, profil 'fastbacka', bočni obris hokejske palice in tridelne zadnje luči so oblikovalci preoblikovali na ducate načinov. Podobno so tudi skice notranjosti prikazovale značilno simetričen sklop instrumentov z dvojnim robom in velikimi analognimi merilniki.

“Nekaj ključnih elementov poskrbi, da je Mustang res Mustang. Kot oblikovalci se moramo lotiti teh potez in se odločiti, katere bomo ohranili, kako jih bomo izrazili na sodoben način in kako jih bomo združili, da bomo ustvarili avto, ki bo takoj prepoznaven kot Mustang,” je dodal Callum. “Ob ogledu različnih Mustangov v zadnjih petih desetletjih je postalo očitno, da so nekatere poteze zaznamovale modele posameznih generacij, v drugih pa niso bile prisotne, a končni rezultat je bil kljub temu Mustang.” Med vsemi temi potezami, ki se niso uvrstile v končni izbor, je bil morda najbolj izrazit profil 'hokejske palice' na stranicah vozila. Številni začetni predlogi so vključevali različne izvedbe tega vizualnega poudarka, a navsezadnje ni bil vključen v končni model za proizvodnjo. V letu 2011 so med stotinami začetnih skic izbrali peščico predlogov, na osnovi katerih so izdelali vrsto modelov iz gline za tridimenzionalno oceno zasnove vozila. Po nadaljnjem razvoju so se v začetku leta 2012 tri tematike uvrstile v končno fazo izbiranja. Poleti 2012 je – tako kot pri vseh prejšnjih generacijah – vodenje razvoja Mustanga do proizvodnega modela prevzel glavni studio v Dearbornu v zvezni državi Michigan.

Oblikovalci, izdelovalci modelov iz gline in računalniški modelarji so porabili neskončno število ur za piljenje potez in površin, ki dajejo poudarek tridimenzionalni stranski podobi vozila in značilnim izrazitim 'grbam' ter dolgemu izklesanemu pokrovu motornega prostora z naprej iztegnjenim nosom, zaradi katerih ima Mustang 2015 tako edinstven videz in osebnost. Poskrbeli so za končne podrobnosti, kot sta oblika in velikost maske pred hladilnikom in žarometov, zadnji kolotek pa so razširili za 70 milimetrov, kar daje avtu še bolj agresivno držo.

Pomemben prispevek k sodobni obliki novega Mustanga predstavljata izvedba sprednjega in zadnjega odbijača brez izrazite 'stopnice' in uporaba stranskih stekel, v katera sta v isti ravnini z zadnjimi bočnimi okni skrita stebrička B. V notranjosti se je ekipa posvetila odnosu med različnimi elementi, ki se zdaj optimalno ujemajo med sabo in so odlično izdelani. Navdih za končno tematiko je bilo letalsko krilo, iz katerega gleda izklesana dvojna obroba instrumentov. Vsi merilniki, kazalniki, preklopna stikala in drugi elementi so nameščeni v krilu. Tako kot v letalskem kokpitu so tudi tukaj vsi elementi pregledni in takoj dosegljivi. Preklopna stikala poudarjajo sodoben sredinski del armaturne plošče.

Oblikovalci so tako spredaj kot zadaj izkoristili sodobno tehnologijo za osvetlitev. Posredna svetila LED z enotnim žarom osvetljujejo kot rezilo oblikovane tridelne zadnje luči. Tudi trojne 'škrge' znotraj sprednjih ksenonskih žarometov so iz diod LED in spominjajo na škrge v žarometih originalnega Mustanga iz leta 1965. Preverjanje aerodinamičnosti je bilo v celotnem postopku kar dvakrat obsežnejše kot pri vseh prejšnjih generacijah. 

Kabriolet je v vsakem pogledu del iste proizvodne družine kot 'fastback', čeprav je večji del karoserije dejansko posebej zasnovan in izdelan za različico z odprto streho. Prefinjene a pomembne razlike v obliki zadnjega dela karoserije zagotavljajo kabrioletu samosvojo skladno obliko. Ne glede na to, ali je streha spuščena ali dvignjena, odlikuje novega Mustanga v kabrioletski izvedbi, poseben linearni grafični izraz – od dvignjene in izravnane mišičaste linije na zadnjih bokih do spremenjene oblike pokrova prtljažnika – z nezgrešljivo držo na cesti.

Končno oblikovanje proizvodne različice šeste generacije Forda Mustanga je bilo javnosti predstavljeno 5. decembra 2013. Ford Mustang bo v ZDA na voljo že letos, v Evropi pa v letu 2015.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija