Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Padel je nov hitrostni rekord
Vlak, ki gre 603 km/h
Japonci so v torek v na testni železniški progi, v bližini gore Fuji, preskusili nov vlak, ki je podrl dober teden star hitrostni rekord (590 km/h).
Uredništvo
23. april 2015 | 12:25:38

Nov tip vlaka iz družine Maglev, hitrost 603 km/h dosegel v 1,8 kilometra oziroma v 11 sekundah, na prvi vožnji pa je sodelovalo 49 zaposlenih, ki so zbirali podatke za nadaljnji razvoj. To je šele prva vožnja, ki ji bodo sledile nove, medtem ko komercializacijo napovedujejo šele za leto 2027, ko naj bi super hitri vlak povezoval Tokio in Nagoyo. Za 286 km naj bi potreboval 40 minut. A do takrat morajo popolnoma prenoviti železniško infrastrukturo. 

Maglev je super hitri vlak na magnetni blazini, ki lebdi na močnem magnetnem polju. Tega ustvarijo superprevodni magneti v tračnici. Za pogon in pospeševanje uporablja linearni motor, pri katerem se magnetno polje giblje neposredno pred vlakom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija