Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slike Doriana Greya
Opusuteli nasad prestižnih avtomobilov bi lahko bil razumljiv, dokler ne postane jasno, da je to nekdo naredil namerno.
Uredništvo
4. maj 2015 | 18:48:37

Njihov lastnik je namreč ljubitelj avtomobilov in strokovnjak, ki jih je namerno prepustil usodi narave. Michael Frohlich, ki se naokrog vozi v zažganem Rols Royceu, ki je pogorel skupaj z njegovim servisom pred 10 leti, je na svoji parceli blizu Mettemana v Nemčiji zbral nenavadno zbirko – Auto Skulpturen Park ima 50 klasičnih avtomobilov, ki so bili tam parkirani leta 2000, ko je »umetnik« dopolnil abrahama. In še več, vsi so natanko letnik 1950. Frochlich je povedal, da so mu ti avtomobili kot bratje, nekateri med njimi so bili še vozni, ko jih je prepustil usodi. Avantgardni umetnik in nekdanji dirkač si je ta vrt zgradil kot darilo za rojstni dan.

»Narava je močnejša od tehnologije in to sem želel pokazati.«

Leta 2000 je na otvoritev povabil številne medije, a od takrat je prostor bolj kot ne zaprt za javnost. V svojem parku ima Frohlich celo del berlinskega zidu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Štekam,ampak,enega bi žrtvoval,ne pa kar vse.
4.5.2015 22:17:37
Fero
Kakšna škoda!
5.5.2015 6:27:23

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija