Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Audi s Quattrom na Luno
Googleov XPRIZE natečaj poslati delujočega roverja na Luno ima novega člana – nemški Audi želi zmago.
Artur Švarc
28. junij 2015 | 11:51:05

Audi je pred dnevi sporočil, da so se povezali s skupino Part-Time Scientists z namenom, da bi na Luno poslali vozilce. Proizvajalec avtomobilov seveda ni pozabil poudariti, da bodo v projekt dali svoj štirikolesni Quattro pogon, pa tudi svoje znanje pri lahkih konstrukcijah in nenazadnje tudi samodejno vodenje. Vsaka reklama koristi, zato se bo vozilce imenovalo Audi lunar Quattro moon rover.

Google za zmagovalca obljublja 30 milijonov dolarjev, kriteriji pa so spraviti roverja na Luno, prevoziti 500 metrov po površju in na zemljo poslati HD posnetek. Namen natečaja je spodbuditi inženirje in znanstvenike po celem svetu k nizkocenovnemu robotskemu raziskovanju vesolja. Part Time Scientists so pobrali že dve vmesni nagradi, skupaj z Audijem pa je večja tudi verjetnost, da jim uspe pot do Lune. Koncept oblike so zasnovali kar pri Audijuevem studiju v Monakovem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
...in 50-letno nategovanje ljudi,da je možno priti na Luno,se nadaljuje...žalostno...
29.6.2015 9:32:58
aichi
Haha, a si teoretik zarote?
29.6.2015 10:45:26
shark911
Teorija zarote lahko imenujemo nek večji dogodek,ki se je zgodil na zemlji,recimo atentat na Kennedya ali uboj Krambergerja.Okoli tega,kdo je bil v resnici storilec in kdo stoji za dogodkom,se potem pletejo razne teorije zarote,ki pa jih je onavadi nemogoče dokazati,itd...! Tem stvarem glede poletov na Luno in Mars in razne komete se ne reče teorija zarote,ampak čisti nateg s strani pravljičarjev pri NASA! Pogovarjamo se o čistih fizikalnih dejstvih.Človeštvo še nikoli v zgodovini ni bilo sposobno poslati nobene rakete ali česarkoli drugega več kot 400 kilometrov navpično navzgor,ker to preprosto ni mogoče. Vse glede teh poletov v vesolje je ena sama ogromna prevara! Kdor bi si naprimer rad ogledal dobro stand-up komedijo glede tega,naj v yt vtipka "mars hoax" (23 minutni posnetek),tiskovno konferenco NASE ob "pristanku" na Marsu. Vsak posebej naj vklopi zdravo kmečko pamet in se odloči ali bo verjel,ali tisti klovni na posnetku povedo karkoli logičnega....
29.6.2015 11:25:44
richy
Shark911 - kakšne neumnosti ti govoriš!!! Verjetno si 16 let star tako da razumem. karkoli več od tega pa toplo priporočam pregled pri zdravniku. A misliš, da bi svetovna znastvena sfera kar molčala o tem, oziroma verjetno tega ne vedo, ti pa si to odkril in noben ne ve razen tebe?
12.7.2015 9:29:19
GospodSimon
Hehehe.. Ampak a ni ob pristanku Armstronga na Luni ameriška zastava plapolala? Od česa? (Samo provociram..)
12.7.2015 10:00:13
Jon
Hm,...kaj pa če lahko piha? Samo vprašam...nisem še bil gori...
12.7.2015 20:14:33
shark911
@richy: Sem starejši od 16 let,brez skrbi! Saj te razumem,da si ogorčen,to je logično! Tudi jaz sem bil,ko sem spoznal,da nam lažejo že 500 let,da je Zemlja planet v obliki krogle,v resnici pa vsa svetovna morja in oceani ležijo na isti ravnini,nikjer ni nobene ukrivljenosti vodnih površin,vse skupaj pa obdaja kontinent Antarktika! A veš kaj je edini "dokaz",da je Zemlja krogla (ker namreč vsi ostali logični dokazi govorijo v prid temu,da je Zemlja ravna plošča)? Fotografije NASE iz vesolja! Ja,točno tiste NASE,ki je na Luno in Mars poletela v puščavi in filmskem studiu. Ker vem,da si sedaj še bolj ogorčen nad tem,kar pišem,si za začetek odpri en pir in si v miru oglej en zelo zanimiv video na youtubu pod "Light and Shadows Prove the Flat Earth".Ko boš od šoka (da ti svetovna znanstvena srenja laže že celo življenje) prišel po tednu ali dveh k sebi,greva pa lahko naprej s tem pogovorom
12.7.2015 23:16:21
Jon
Ojoj shark...v katerem stoletju si pa ti ostal...ojoj... Imaš pa seveda pravico do svojega pogleda, razmišljanja,...Bajdewej,youtube ni glih neki verodostojen medij za take razprave Da je Zemlja okrogla so spoznali takrat ko res ni bilo še nobene potrebe po zavajanju javnosti
13.7.2015 10:00:07
aichi
Zemlja je okrogla????? :/
13.7.2015 10:11:16
shark911
@Jon: Še enkrat: Lažejo nam že 500 let,od Kopernika naprej...vsa morja in oceani ležijo na eni ravnini,obkroženi z Antarktiko! Navedi mi prosim en sam DOKAZ,da je Zemlja planet v obliki krogle? (poleg fotoshop slik NASE iz "vesolja",seveda) Kje ti vidiš kakršnokoli ukrivljenost vodnih površin (morja,oceani)? Seveda vsak takoj reče,da je Zemlja prevelika,da bi se to videlo. Res? Matematika je zelo natančna veda,torej gremo malo računat: po izračunih sferne geometrije bi bil padec vidnega horizonta (na krogli z obsegom 40.000 km) na oddaljenosti 16 kilometrov celih 20 metrov...na 25 kilometrov pa skoraj 50 metrov (višina se povečuje eksponentno z oddaljenostjo)...to bi pomenilo,da ladjo ali obalo,oddaljeno 16 km,nebi mogli več videti,ker bi izginila pod naš vidni horizont. V resnici jo lahko vedno vidimo CELOTNO,ne glede na oddaljenost (seveda ne s prostim očesom,ampak z daljnogledom ali teleskopom),ker bi bilo nemogoče,če bi bila Zemlja v obliki krogle
13.7.2015 11:00:31
aichi
F**k, ne vidim več smisla, zemlja je okrogla... :/ grem na drevo
13.7.2015 11:03:53
zoki
@shark911, poglej si na youtubu posnetke z vremenarskih balonov, ki jih pošiljajo ljudje v vesolje. Res je da nimam ploščatih oči, ampak meni izgleda zemlja ukrivljena. Pa še eno zelo staro vprašanje, še iz časa, ko je večina verjela v ploščato zemljo; kje je rob zemlje in kaj se zgodi ko ga prestopiš?
13.7.2015 11:35:01
shark911
@zoki: ne vem kaj točno misliš s tistim robom Zemlje? Kot sem že napisal,vse oceane na zemlji 360 stopinj okrog obkroža kontinent Antarktika! Zato je Antarktika tudi edini kontinent,kjer je prepovedano raziskovanje posameznikom. Lahko greš seveda tja in se slikaš s pingvini,globoko v notranjost pa ti ruska,amariška in ostale vojske ne bodo dovolile (kar so sklenili v pogodbi "Antarctic Treaty",ki je bila s strani več držav podpisana ravno v ta namen). Več o tem in zakaj nam to skrivajo,pa si lahko pogledaš na yt pod "Ravna Zemlja - Antarktik Strogo zabranjena zona 5/13". Glede balonov: seveda vidiš zemljo na posnetkih ukrivljeno,če pa večina uporablja športne kamere s fish eye objektivi,ki ukrivijo površje.Primer takega posnetka je bil tudi Baumgartnerjev skok iz balona,kjer je bila Zemlja spodaj tako nerealno ukrivljena,da je bilo že smešno vse skupaj. Poglej si na yt posnetek s pravo kamero,brez ukrivljenosti,pod "Balloon Success",se lepo vidi da je horizont popolnoma raven.
13.7.2015 12:11:03
beejou
@shark911 Kaj pa ostali planeti? So, da poenostavimo (pa čeprav ni pravilen izraz) - okrogli?
13.7.2015 12:53:09

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija