Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Bosanec, ki je zavrnil bogato ponudbo Johna Travolte
68-letni Rajko Erceg iz Bosanske Gradiške je možakar, ki ima v svoji garaži enega najlepših primerkov Mercedesa.
Peter Pirkovič
2. februar 2016 | 9:02:44

Gre za redek model SL 250 Pagoda. Kupil ga je že davnega leta 1970 v Osijeku na carinski dražbi, po tistem, ko so ga oblasti zaplenile nekemu italijanskemu teniškemu igralcu. Avto je zares nekaj posebnega. Izdelovali so ga le dobro leto (december 1966 – januar 1968), leta 1967 so ga v Ženevi predstavili širši javnosti, njegova posebnost pa je 2,5-litrski bencinski 110-kilovatni motor, trše vzmetenje in delna zapora diferenciala. Samo guma, ki jo izdelujejo le še v Mehiki, stane 500 evrov.

Skupno je bilo izdelanih 5.196 primerkov in temu primerno se pri Ercegu vsako leto javi kup navdušencev, ki bi kupili njegov avto. Namreč, na njem so vsi deli še vedno originalni. Pred časom so se na njegovem domu javili tudi neki italijanski kupci. Bojda jih je poslal znani hollywoodski igralec John Travolta s praznim čekom, v katerega naj bi jaz vpisal želeno številko. A kot pove Rajko Erceg, so odšli praznih rok.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Ne zdi sem mi,da je glih v pravih rokah.Čudovit avto.
2.2.2016 11:28:47

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija