Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Nežnejši spol
Mobilni telefon se rad vozi na strehi
Z vami bom delila svojo nedavno izkušnjo, ki ni ravno hvale vredna. Bi pa lahko rekli, da spada v tipičen dogodek rahlo raztresene blondinke za volanom.
Laura B
12. februar 2016 | 17:52:40

Bila sem pri prijateljici, kjer smo četrtkanje (redno druženje ob četrtkih) očitno spremenili še v pizza party. Vmes sem sicer ugotovila, da ne vem, kje imam telefon, ampak ga ob vsem dogajanju tako in tako nisem potrebovala. Ko sva se s hčerko odpravljali domov, sem prijateljico še prosila, naj me pokliče in ko sem slišala, da zvoni v avtu (vsaj tako sem mislila), sem si rekla, da sem ga sigurno spet vtaknila v napačen žep v torbici in ga bom že našla.

Kmalu po začetku vožnje domov pa zaslišim, kako se nekaj skotali po avtu in pade dol. Seveda mi na kraj pameti ni padlo, kaj bi to lahko bilo. Sem mislila, da je kakšna veja padla z drevesa. Ker sem pač šla čez majhen gozdiček. Doma dam otroka v miru spat, potem pa se lotim iskanja telefona. Torbica? Ne. Vrečka iz trgovine? Ne. Plašč? Ne. Hmmmm… Avto? Grem pogledat. Ne.

Ob tretjem poskusu iskanja po avtomobilu se mi pridruži še en član ekipe, ki je očitno mislil, da sem sigurno zgrešila kakšno špranjo. Kontaktirala sem ga preko FB, moj takrat edini vir komunikacije z ljudmi. Po iskanju pridem nazaj v stanovanje, nakar doživim AHA moment. Razsvetljenje. Tisto, kar se je kotalilo po moji strehi med vožnjo in padlo dol… je bil… MOJ TELEFON!!!!

Seveda zgrožena nad tem dejstvom takoj to sporočim našemu uredniku, ki pa je že bil na poti proti Pirničam, kjer naj bi se to zgodilo. Norec je šel v čisti temi ob 23ih zvečer iskat moj telefon. In uganite kaj? Našel ga je! 1,3 km od štartne točke. Če nebi tega doživela, ne bi verjela, da se lahko telefon toliko časa obdrži na strehi avtomobila, tudi če pelješ čez kakšne luknje.

Torej, drage moje (in dragi), dobronameren nasvet – preden se vsedete v avto, vedno poglejte še, če ste slučajno kaj pozabile na strehi. Ker… se zgodi. Tudi jaz sem mislila, da se meni kaj takega ne more zgoditi, dokler se mi ni zgodilo. In vem, da nisem edina ;-)

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
aichi
Norec dodaja - ob vožnji na avtomobilu zataji tudi fizika. Glede na luknje in ovinke ne bi smel ostati na strehi niti 50 metrov, kaj šele kilometer in pol po slabi cesti. V bližnji prihodnosti bomo testirali tudi to.
12.2.2016 17:55:33
aichi
Aja še to, telefon je vsaj nekaj ur ležal sredi ceste med Porničami in Smlednikom, brez da bi bil kdo pozoren. Najden je bil točno tri sekunde pozneje, ko sem se predal
12.2.2016 17:56:55
alfafil
Meni se je to zgodilo že 2X.Kakšnih 200m je zdržal na strehi,na srečo brez posledic,mogoče zato,ker je bil tisti "ojačan" model.
12.2.2016 18:42:38
aichi
A veš un, ko maš filing, da neki ni v avtu... no to
12.2.2016 22:41:41
jjs
Hm, kaj je bolj zoprno - GSM ali kišta kitajskega porcelana, kot se je zgodilo meni... kar me ni obvarovalo pred tem, da se mi kasneje enkrat ne bi zgodil tudi GSM.
13.2.2016 12:16:50
aichi
Ole, porcelan
13.2.2016 12:33:08
GospodSimon
A to imate x1 na testu? Kdaj bo objavljen?
13.2.2016 14:22:43
tadejkrze
No men se ne more zgodit da bi kej na strehi pozabu
13.2.2016 14:37:39
fahrvergnügen
potem je nauk zgodbe: "Bolje telefon v roki ...kot telefon na strehi" ...čeprav se inštruktorji varne vožnje ne bi strinjali
18.2.2016 15:58:07

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija